Te vroeg geboren kind worstelt met taal

Array

Als een kind te vroeg geboren wordt, is de kans aanzienlijk groter dat het later moeite krijgt met complexe taalbeheersing.
Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De kinderen blijken als het om woordenkennis gaat vaak geen problemen te hebben, maar met complexe zinnen hebben ze meer moeite dan hun leeftijdsgenoten.

Vermoedelijk komt dat doordat de hersenen extra ‘hun best moeten doen’ om leeftijdsgenootjes bij te benen. Dat lukt tot op zekere hoogte, maar bij het begrijpen van complexe zinnen komen de te vroeg geboren kinderen toch tekort.

Volgens de onderzoekers betekent dat niet dat te vroeg geboren kinderen gedoemd zijn om langdurige een matige taalbeheersing te hebben, maar gemiddeld hebben ze het wel iets zwaarder op school dan hun klasgenootjes.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen