Week van de Psychiatrie: ‘Contact gewenst?!’

Array

De werkgroep Week van de Psychiatrie organiseert van 26 tot en met 2 april 2012 de 38e Week van de Psychiatrie. Het thema is dit jaar Contact gewenst?! en gaat over contacten die voor clienten écht waardevol en belangrijk zijn. Traditioneel start de Week van de Psychiatrie met de landelijke Breingeindag op maandag 26 maart in ’t Veerhuis in Nieuwegein.

Het Thema ‘Contact Gewenst?!’ is gekozen naar aanleiding van de vorige Week van de Psychiatrie 2011. Het thema was toen ‘Waardevolle Zorg’. Tijdens deze week bleek contact een van de belangrijkste aspecten van waardevolle zorg te zijn. Met dit thema organiseren regionale en lokale clientenraden en -organisaties overal hun eigen activiteiten. De landelijke Breingeindag trekt veel geïnteresseerden uit het hele land.

Multiloog
Met een aantrekkelijk programma biedt de werkgroep Week van de Psychiatrie ook dit jaar een goede invulling van de Breingeindag. Heinz Mölders leidt een plenaire Multiloog, waarin aanwezigen met elkaar hun ervaringen over (psychische) problematiek uit kunnen wisselen. Niet alleen clienten, maar ook vrienden, familieleden en hulpverleners nemen deel aan de Multiloog.
Contact tussen verschillende groepen brengt verschillende perspectieven bijeen. Deelnemers aan een Multiloog ervaren dit als een verrijking. In tegenstelling tot lotgenotencontact, praten de deelnemers hier vanuit hun verschillende posities, ervaringen en waarden.

Komedie over contact
Tijdens het middagprogramma wordt het theaterstuk Flat van regisseur Boy Jonkergouw uitgevoerd door Maarten Hutten. Flat is een komedie waarin het thema contact op soms ontroerende, soms vlijmscherpe manier invoelbaar wordt gemaakt. De Breingeindag wordt compleet gemaakt met toepasselijke muziek van Robbert Schuster en een voordracht van GGz-dichter Jan Folkert.

De Week van de Psychiatrie is een activiteit van landelijke en regionale clientenorganisaties en clientenraden in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Doel is versterking van de positie van clienten. Op maandag 26 maart gaat de Week van start met de Breingeindag in ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein. De bijeenkomst duurt van 10.30 uur tot 15.30 uur en is gratis toegankelijk (inclusief lunch). De website www.weekvandepsychiatrie.nl biedt meer informatie over de Breingeindag, activiteiten in diverse regio’s en het thema Contact gewenst?!.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen