Zonder afspraak kennismaken op kinderafdeling in Scheper Ziekenhuis

Array

Kinderen die vanwege een operatie moeten worden opgenomen in het Scheper Ziekenhuis in Emmen kunnen na het bezoek aan het pre-operatieve spreekuur bij de anesthesioloog direct een kennismakingsbezoek brengen aan de kind- en jeugdafdeling.

Het maken van een aparte afspraak en dus een extra bezoek aan het ziekenhuis is niet langer nodig. Doordat kinderen in een ontspannen sfeer de afdeling leren kennen, wordt de dag van de daadwerkelijke opname als minder eng ervaren.

Kinderen worden tijdens het kennismakingsbezoek begeleid door een pedagogisch medewerker van het ziekenhuis. Aan de hand van speciale voorbereidingsboeken met foto’s wordt besproken wat er op de dag van de operatie zal gaan gebeuren. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd van het kind. Peuters en kleuters verdienen immers een andere uitleg dan jongeren. In het Scheper Ziekenhuis worden kinderen tot de leeftijd van 18 jaar opgenomen op de kinderafdeling. Een rondleiding op de kind- en jeugdafdeling maakt uiteraard ook onderdeel uit van het kennismakingsbezoek.

Een kindvriendelijke voorbereiding blijkt het herstel van het kind ten goede te komen. Een goede voorbereiding geeft niet alleen rust, maar het biedt ook duidelijkheid tijdens het verblijf in het ziekenhuis en helpt daardoor stress verminderen. Ook ouders worden betrokken in de voorbereiding zodat het kind ook thuis op ondersteuning kan rekenen.

bron: Leveste

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen