Amphia en SHL-Groep slaan handen ineen

Radiodiagnostiek en spreekuren Orthopedie, Dermatologie, Psychiatrie en KNO-heelkunde in Etten-Leur
BREDA/OOSTERHOUT – Het Amphia Ziekenhuis en SHL-Groep introduceren vanaf maart 2012 gezamenlijk een radiodiagnostiek voorziening op locatie Trivium in Etten-Leur. Hier worden standaard röntgenfoto’s gemaakt door gediplomeerd radiologische laboranten van SHL. De foto’s worden beoordeeld door de radiologen van het Amphia Ziekenhuis. Dankzij deze voorziening kunnen huisartsen uit de directe omgeving hun patienten vanaf nu doorverwijzen naar locatie Trivium in Etten-Leur voor het maken van een foto. Ruben Baumgarten, voorzitter Raad van Bestuur SHL-Groep: “Met deze voorziening bieden wij patienten en huisartsen in de regio extra service. Het past uitstekend bij onze visie om laag-complexe diagnostiek dicht bij huis aan te bieden. Daarbij werken we graag samen met de medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis.”

 

Diverse specialismen bieden ook spreekuren aan

Naast radiodiagnostiek biedt Amphia vanaf maart ook spreekuren Orthopedie en Dermatologie op deze locatie aan. Voor spreekuren van Psychiatrie konden patienten al terecht op het Trivium. In de loop van het voorjaar kunnen inwoners van Etten-Leur en omgeving ook terecht op het spreekuur van de KNO-arts. Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis: “Dankzij deze samenwerking kunnen wij medisch specialistische zorg dichtbij huis bieden als het kan en in Breda als het nodig is.”

 

Inwoners Etten-Leur krijgen meer keuzemogelijkheden

De diensten worden al vanaf 1 maart in locatie Trivium aangeboden. Vandaag, 23 maart, werd de officiele opening verricht door de wethouder maatschappelijke zorg & onderwijs van Etten-Leur, dhr. T.M.P. Vaes. Vanaf dat moment zijn alle spreekuren volledig gevuld. Huisarts Bugter uit Etten-Leur is blij met de uitbreidingen in Etten-Leur: “Ik vind het een goed initiatief dat de patient meer keuzemogelijkheid krijgt voor diagnostiek en behandeling dicht bij huis.”

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen