Presentatie 2 films van de NET-groep met NET-patienten

Array

In de filmserie ‘Elke NET is anders’ presenteert de NET-groep:  Twee films met José Hooites en Jeroen Singelenberg, in de serie van vier korte films met ervaringen van NET-patienten.

 In de films komen vragen aan de orde waar NET-patienten mee geconfronteerd worden, zoals: Waar loop je tegenaan als je de diagnose hoort, hoe ingewikkeld is NET als kankersoort, wat zijn de behandelopties en zijn er nog wel behandelopties, hoe geef ik verder kleur aan mijn leven en welke impact heeft NET-kanker op het leven met mijn partner, kinderen en vrienden?

Half april 2012 volgen de laatste twee films in deze serie met NET-patienten.

 

De filmserie met NET-patienten is een vervolg op de eerste twee films met uitleg over de soorten NET, de diagnose en de behandelmogelijkheden, die zijn gemaakt met NET-specialisten uit het Erasmus MC, het NKI-AVL, het UMCG en het AMC.

 

 

Informatie over de films die vandaag verschijnen op de website van de NET-groep

www.net-kanker.nl of www.net-kanker.be

 

 

Deel 1. Elke NET is anders met José Hooites in de hoofdrol

José, 31 jaar, heeft een traag groeiende NET (goed gedifferentieerd, graad 1) waarvan de primaire tumor nog niet is gevonden. Zij heeft uitzaaiingen in de lever en zal hiervoor een operatie ondergaan. Samen met haar vriend Jean Paul Kuway vertelt José over haar ervaring met een NET, de impact die het heeft op haar leven en dat van het gezin.

 

Deel 2. Elke NET is anders met Jeroen Singelenberg in de hoofdrol

Jeroen, 61 jaar, heeft een snelgroeiend neuro-endocrien carcinoom aan de pancreas (slecht gedifferentieerd, graad 3), met uitzaaiingen in de lymfeknoop. Operatie is geen optie vanwege de plaats van de tumor. Zes maanden geleden kreeg Jeroen deze zeer slechte prognose. Krachtig vertelt hij over het broze evenwicht van het hebben van kanker, het zoeken naar nieuwe behandelopties en ondertussen genieten van het leven.

 

 

Productie en financiering

De films zijn gemaakt door filmproductiebedrijf Lumineus in samenwerking met de NET-groep. En gefinancierd door: Fonds Nuts Ohra, Novartis Oncology, Ipsen Farmaceutica BV en Pfizer Oncology.

 

Voor meer informatie over het filmproject ‘NET op het netvlies’ kunt u contact opnemen met Carmen Kleinegris, via telefoonnummer 072 5712919 of [email protected]

 

 21 maart 2012

Recente artikelen