VUmc draait ook op voor de kosten van floppen 24 uur tussen leven en dood

0
263

RTL, Eyeworks en het VUmc betalen allemaal 188.000 euro om de kosten van het geschrapte tv-progamma ’24 uur tussen leven en dood’ te dekken. Dat maakte het Amsterdamse ziekenhuis vrijdag bekend. De Tweede Kamerfracties van GroenLinks, PvdA en SP en de Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg vinden dat VUmc mag niet opdraaien voor kosten serie van Eyeworks. Ze willen niet dat het VUmc belastinggeld gebruikt om RTL en Eyeworks schadeloos te stellen. Het VUmc moet 188.000 euro betalen als onkostenvergoeding.

Het VUmc benadrukt dat de bijdrage van het ziekenhuis uit de algemene reserves komt en niet uit de premiegelden. ,,De patienten hebben hier geen hinder van”, aldus een woordvoerster.
Eind februari ontstond er veel commotie over het tv-programma. Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis waren 35 camera’s geplaatst. Mensen werden soms buiten hun weten gefilmd en pas achteraf om toestemming gevraagd. Het VUmc verzocht Eyeworks en RTL daarna om, na één uitzending, het programma te schrappen.

Vorig artikelPresentatie 2 films van de NET-groep met NET-patienten
Volgend artikelDelier op IC betrouwbaar te voorspellen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.