Het endoscopische ablatiesysteem van CardioFocus HeartLight® is nu in Nederland verkrijgbaar

Isala Klinieken in Zwolle voert serie eerste gevallen uit
CardioFocus, Inc., is de ontwikkelaar van het endoscopische HeartLight(R )-ablatiesysteem (EAS) voor de behandeling van atriale fibrillatie (AF) en deze  technologie is nu in Nederland verkrijgbaar.  In de Isala Klinieken in Zwolle mochten de artsen als eersten in het land de visueel geleide ablatie in hun gewone behandelingen gebruiken en zij hebben diverse patienten succesvol kunnen behandelen.

Arif Elvan, MD, die de eerste gevallen leidde, zegt, “De HeartLight EAS-technolgie biedt een unieke benadering tot AF-ablatie. Het biedt een directe, real-time visualisatie in een kloppend hart. Daarnaast is het voor de gebruikende artsen opmerkelijk gemakkelijk in gebruik. Tot vandaag is onze klinische ervaring op één lijn met onderzoeken die de hoge nauwkeurige doeltreffendheid van het systeem aantonen en wij zijn opgewonden deze optie voor innovatieve behandelingen aan de patienten in Nederland te kunnen aanbieden.”

De HeartLight EAS is een unieke ablatietechnologie met katheter die voor directe visualisatie een endoscoop gebruikt, evenals een flexibele, dynamisch aanpasbare ballonkatheter die, ongeacht de individuele anatomie van de patient, voor verbeterd contact met de instromingsopening van de longader is ontworpen. Het gebruikt ook een laserenergie voor een efficientere, duurzamere en nauwkeurige ablatiebehandeling. Onderzoek heeft een acute isolatiesnelheid van het de longader van 99% getoond, waarbij na een enkele behandeling ongeveer 77% van de patienten een blijvende vrijheid van AF bereikte.[1],[2]

“Isala Klinieken is één van de vooraanstaande cardiologische centra in het land en wij zijn blij dat zij ervoor hebben gekozen om de HeartLight EAS-technologie in hun aanbod van AF-behandelingen te gebruiken,” zegt Stephen Sagon, president en CEO van CardioFocus. “Gedurende het afgelopen jaar is onze technologie in enkele nieuwe landen ingevoerd en is het op diverse Europese locaties vast in gebruik genomen. Wij kijken ernaar uit op dit momentum voort te bouwen en de adoptie van HeartLight EAS door Europa te bewerkstelligen.”

HeartLight EAS is momenteel beschikbaar in de Tsjechische Republiek, Duitsland, Italie, GB en nu ook Nederland. Ga voor meer informatie over de HeartLight EAS of CardioFocus naar http://www.CardioFocus.com.

Info over CardioFocus, Inc.
CardioFocus, Inc. is een fabrikant van medische apparatuur die zich inzet om de ablatiebehandeling voor hartaandoeningen, zoals atriale fibrillatie (AF) te verbeteren. Haar nieuwe endoscopische HeartLight(R)-ablatiesysteem voor katetherablatie gebruikt een endoscoop om artsen de mogelijkheid te bieden binnen in het hart te kijken en om voor de eerste keer de applicatie van laserenergie visueel te richten om blijvende isolatie van de longader te bereiken.

Het endoscopische HeartLight-ablatiesysteem is commercieel verkrijgbaar bij leidinggevende instituten binnen Europa. Het apparaat wordt in de V.S. onderzocht en momenteel is de aandacht gericht op een hoofdstudie die in 2012 wordt gestart. CardioFocus heeft haar hoofdkantoren in Marlborough, MA, V.S. Ga voor meer informatie over het bedrijf en haar technologie naar http://www.CardioFocus.com.

De wetenschappelijke informatie die in dit persbericht wordt besproken is preliminair en in onderzoek. Het endoscopische HeartLight-ablatiesysteem van CardioFocus is niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en betreffende de veiligheid en effectiviteit van het systeem kunnen geen conclusies worden getrokken. Alleen FDA kan vaststellen of de productkandidaten veilig en effectief zijn voor het gebruik dat in onderzoek is. Deskundigen van de gezondheidszorg moeten de door FDA goedgekeurde labels voor de producten raadplegen en deze vertrouwen en niet de in dit persbericht besproken informatie.

[1] VY Reddy et al. Pulmonary Vein Isolation Using the Visually-Guided Laser Balloon: The First 200-Patient Multicenter Clinical Experience. Gepresenteerd tijdens Heart Rhythm 2011.

[2] B Schmidt et al. Visually Guided Sequential Pulmonary Vein Isolation: Insights into Techniques and Predictors of Acute Success. Journal of Cardiovascular Electrophysiology. Elektronisch gepubliceerd op 9 januari 2012.

CardioFocus, Inc.

Organisatie info:
Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Bevindt uw mediadoelgroep zich ook buiten Nederland en wilt u die bereiken? Bekijk dan de mogelijkheden bij wereldwijd of neem contact met ons op.

ANP Pers Support
Verrijn Stuartlaan 7
2288 EK Rijswijk

T: 070 - 41 41 138
F: 070 - 39 89 478
E: [email protected]
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen