Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en UMCG geven kijkje in het hart

Aanstaande woensdag 28 maart staan de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep met een supergroot hart – van 8 meter breed en 6 meter hoog – op de Grote Markt in Groningen. Het publiek kan via dit supergrote hart voorlichting krijgen over de werking van het hart, verschillende hart- en vaatziekten en de behandeling daarvan. Te zien zijn o.a. een stent, een bypass, hartklepaandoening, maar ook de schade van een hartinfarct.

Tussen Lab & Leven
Aanleiding is de publieksdag Tussen Lab & Leven die plaatsvindt op zaterdag 31 maart in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Op een toegankelijke en unieke manier kan men kennis maken met wetenschappers en hun werk.

Tijdens de publieksdag geven enkele onderzoekers van het UMCG een publiekslezing. De sprekers staan er om bekend dat zij complexe medische onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit kunnen leggen. Er staan lezingen op het programma over het onderzoek naar hartfalen, geneesmiddelenonderzoek en over de betekenis van de grote UMCG-studie LifeLines op het cardiologisch onderzoek.

Verder kunnen bezoekers kijken in laboratoria, zijn er demonstraties hartkatheterisatie en van echoapparatuur, is er uitleg over reanimatie en de werking van de Automatische Defibrillator (AED) en informatie over hart- en vaatziekten bij vrouwen. En ook het supergrote hart staat deze dag opgesteld in het UMCG.

Wanneer en waar
De publieksdag op zaterdag 31 maart duurt van 12:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in Het Universitair Medisch Centrum Groningen, Hanzeplein 1, 9713GZ Groningen.

Men kan zich aanmelden via hartstichting.nl/kalender, waar ook meer informatie te vinden is over de publiekslezingen en de verschillende workshops.

Samenwerking
Tussen Lab & Leven is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep, in samenwerking met het UMCG en andere universitair medische centra.

bron: Hartstichting