5 & 6 juni Vision & Robotics and automation solutions

Onlangs startte Mikrocentrum binnen het High Tech Platform een nieuwe werkgroep. Onder de naam Vision & Robotics Solutions zal een vijftigtal bedrijven zich inzetten om vision, robotica, gerelateerde industriele automatisering en systeem integratie in zowel Nederland als Belgie meer voet aan de grond te laten krijgen.

Vision en robotica zijn hot. Dat blijkt onder andere uit alle initiatieven die er het afgelopen jaar zijn ontplooid om beide vakgebieden beter onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Hetzelfde geldt voor initiatieven om door samenwerking oplossingen naar een hoger plan te tillen. Zo waren er eind 2011 diverse bijeenkomsten van experts in zowel vision als robotica en startte de TU Eindhoven tijdens de roboticaweek haar Robotic Open Platform, een open source project dat de uitwisseling van praktische robotkennis moet bespoedigen. Met de nieuwe werkgroep bundelt en versterkt Mikrocentrum diverse activiteiten op dit gebied.

Het congres van Vision & Robotics richt zich met plenaire en paralelle lezingen op de verspreiding van actuele kennis en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vision, robotics en automation solustions. Hierbij geven topsprekers uit de industrie, overheden, zorg- en kennisinstellingen inzicht in hun zienswijze, oplossingen en uitdagingen.

  • Innovaties en oplossingen van vision systemen, robotica, motion control, sensoren en machineautomatisering
  • Slimme oplossingen voor industriele en niet-industriele toepassingen
  • Netwerken met toonaangevende bedrijven, kennisinstellingen en eindgebruikers
  • Roboned Conferentie 2012
  • Inschrijven is gratis

 

 

Vision & Robotics Solutions
De nieuwe werkgroep Vision & Robotics Solutions heeft als onderdeel van het High Tech Platform raakvlakken met de bekende vakbeurs Vision & Robotics, maar heeft een eigen entiteit. Els van de Ven van Mikrocentrum legt uit: “We proberen als Mikrocentrum al jaren ons steentje bij te dragen aan kennisontwikkeling op het gebied van vision en robotica en aanverwante gebieden. We doen dat in de vorm van een vakbeurs met een daaraan gekoppeld congres, themadagen en door diverse opleidingen die de vision- of robotgebruiker op het vereiste kennisniveau brengt. Op maandag 21 november 2011 zijn we een stap verder gegaan. Vanuit het Mikrocentrum High Tech Platform is er toen een nieuwe werkgroep Vision & Robotics Solutions opgericht. Op de eerste plaats is dit gedaan om vision, robotica en aanverwante automatiseringsoplossingen een nog vastere voet aan de grond te laten krijgen bij relevante eindgebruikers. Dit zowel op Nederlandse als op Belgische bodem. Naast promotie van de techniek maakt de nieuwe werkgroep de branche als zodanig sterker door gezamenlijke doelstellingen te formuleren en de krachten te bundelen bij het ontwikkelen van innovatieve en relevante oplossingen. Deze kunnen vervolgens voor een breder voetlicht worden gebracht tijdens bijeenkomsten zoals de vakbeurs Vision & Robotics, worden opgenomen in het cursusprogramma of onderwerp van gesprek zijn tijdens andere bijeenkomsten die de werkgroep zal organiseren.”

Van de Ven geeft aan dat het de werkgroep niet alleen om camera’s en de robots te doen is, maar om de gehele automatiseringketen. Want, zo stelt zij, wat is een robot zonder sensoren of grijper en hoe kun je een robot- of visionsysteem los zien van de achterliggende automatiseringsonderdelen zoals aandrijvingen en besturingen?

Samenwerking Roboned
Dat er veel aan gelegen is het voor Nederland en Belgie zo belangrijke vakgebied van vision en robotica te versterken, blijkt ook uit een ander samenwerkingsverband. Want naast de Vision & Robotics Solutions werkgroep, die inmiddels uit ruim 50 leden bestaat, is ook de samenwerking met Roboned in een vergevorderd stadium. Zo zal deze overkoepelende Nederlandse robotorganisatie waar zo’n 340 bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten deel van uitmaken, haar jaarlijkse conferentie tijdens de vakbeurs Vision & Robotics houden en zo de opmars van deze waardevolle technologie nog meer momentum geven. Het is een extra voorbeeld hoe Mikrocentrum probeert de diverse partijen en activiteiten op dit vakgebied bij elkaar te brengen. Van de Ven: “Voor diegenen die samenwerken op vision- en roboticavlak wel wat lijkt zou ik zeggen: sluit je aan. En wie alleen maar nieuwsgierig is wat zo’n bundeling van vision- en robotica kennis met de mens doet, moet op 5 en 6 juni zeker even in Veldhoven komen kijken bij de vakbeurs Vision & Robotics!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen