Inschrijving Loop met je dokter 2012 start

Array

Een impressie van de editie van verleden jaar

Vanaf woensdag 4 april 2012 is de inschrijving geopend voor de wandeltocht ‘Loop met je dokter 2012’. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke kick-off bij Brasserie de Stationnerie in Valkenburg.

Kick-off inschrijving Loop met je dokter 2012
De Limburgse strijd tegen hart- en vaatziekten gaat door. Mensen kunnen ook in 2012 meedoen aan de wandeltocht Loop met je dokter om zo geld in te brengen voor drie belangrijke projecten. Tijdens de kick-off staat de organisatie stil bij het belang van de wandeltocht. Een hartpatient vertelt tijdens deze bijeenkomst zijn verhaal en de nieuwe wandelroute wordt besproken.

Resultaten voor Limburg
Ook vieren de aanwezigen dat er dankzij eerdere edities veel mooie resultaten zijn behaald. Cardioloog Ton Gorgels: ‘Bijvoorbeeld dat ruim tweeduizend Limburgse scholieren hebben leren reanimeren.’

Loop met je dokter
Op zaterdag 29 september 2012 vindt het evenement Loop met je dokter voor de vierde keer plaats. De wandeling loopt dwars door de heuvels van Valkenburg. Met de start en finish bij het historische Sibberhuis. Het inschrijfgeld en opgehaalde sponsorgeld gaat naar projecten van het Maastricht UMC+.

Schrikbarend hoog
Nog steeds wordt een schrikbarend hoog aantal mensen in Limburg door een hart- of vaatziekte getroffen. Veel meer dan in de rest van Nederland. Een zeer zorgwekkend gegeven dat onze volle aandacht verdient. Onderzoekers en artsen van het Maastricht UMC+ hebben het voortouw genomen, maar vragen anderen om hulp. ‘Er is geld nodig voor de preventie van hart- en vaatziekten.’

Meer informatie
Voor de resultaten van Loop met je dokter 2011, aanmelden en achtergrondinformatie, zie: www.loopmetjedokter.nl.

Bron: AzM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen