Nononsens jeugdzorgorganisatie opgericht

Array
Dit is een origineel bericht van Praktische Jeugdzorg
Praktische Jeugdzorg is een nieuwe aanbieder in de jeugdzorg met maar één ambitie: echt jeugdzorg bieden. Waar en wanneer dit nodig is. Natuurlijk voor kinderen. Maar ook voor elk ander die zich met opvoeden bezig houdt.
Praktische Jeugdzorg beheert landelijk een bestand van 600 professionals waardoor zij lokaal of regionaal vrijwel alle (ortho)pedagogische disciplines direct kan aanbieden aan bijvoorbeeld lokale CJG’s. Vanuit hun nononse aanpak moeten professionals vooral naar buiten, in plaats van passief achter een computer zitten. Zij organiseert zij zich dan ook middenin de samenleving en ziet zichzelf als een tijdelijke coach voor een tijdelijk probleem. Directeur Sander Markerink vertelt: ‘Kinderen en gezinnen die vastlopen hebben een coach nodig. Geen betweters. Door ons laag in de samenleving efficient en effectief te organiseren, willen wij concreet en praktisch bijdragen aan een aantrekkelijke samenleving voor onze meest kwetsbare kinderen. Jeugdzorg vatten wij op als een herstel van het psychologisch contract tussen samenleving en deze (dreigend) vastgelopen kinderen en gezinnen’.Praktische Jeugdzorg organiseert zich als een soort zelfstandige jeugdzorgketen. ‘Het idee van het CJG is natuurlijk hartstikke goed’, aldus Sander Markerink. ‘Wij leveren graag onze bijdrage aan het opzetten en invullen van betekenisvolle programma’s voor onze jeugd. Dat kan natuurlijk in partnerschap met onze collega’s en waarvoor wij graag onze fysieke ruimte willen delen met het CJG. Indien nodig kunnen wij zelfs hetzelfde aanbod ook intern organiseren en een CJG namens de gemeente kunnen bemannen. Daarmee zijn wij gewoon een praktische oplossing voor wethouders en ambtenaren die vaak voor echt zeer complexe sociale opgaven staan binnen hun gemeentegrenzen’.Binnen Praktische Jeugdzorg is gedegen multidisciplinaire kennis altijd en overal voorradig. Sowieso binnen één telefoontje, of anders aan de koffietafel of wandelgangen. Zonder tussenkomst van frustrerende financieringsschotten en bureaucratie. Zo ontstaat echte jeugdzorg voor die kinderen en gezinnen die wat meer ondersteuning nodig hebben.
Achter de deuren van Praktische Jeugdzorg worden maar liefst 10 erkende zorgprogramma’s en interventies aangeboden. Van diagnostiek tot praktische trainingen voor kinderen, ouders/opvoeders, docenten in het primair en vervolgonderwijs. Maar ook ambtenaren en jeugdprofessionals kunnen er voor hun vragen en trainingen terecht.Praktische Jeugdzorg wil haar diensten allereerst gaan aanbieden in Gouda. Hun ervaringen in deze gemeente wil zij gaan inzetten bij het optuigen van meer centra’s in het land. Hun dienstverlening is volgt opgebouwd:
(GZ) Psychologen / orthopedagogen op consultbasis
Straathoekwerk
Ambulante ondersteuning in gezinnen
Proactieve “aanpak” probleemjeugd
Netwerken opzetten en inzichtelijk maken
Kennisoverdracht (klinische lessen over hanteren van probleemgedrag / psychiatrische ziektebeelden / leren herkennen en erkennen van een licht verstandelijke beperking / Multi- problemgezinnen).
Externe bemiddeling bij complexe problemen
Rugzakondersteuning op school.
Interim management voor uw eigen organisatie tijdens ziekte of zwangerschap
Zelfstandigheidtraining jongeren
Opzetten, inrichten, overdragen of bezetten van centra waar kinderen, ouders/opvoeders, het onderwijs en zorgprofessionals kunnen binnenlopen met opvoedkundige vraagstukken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen