Oproep deelname herziening standaarden preventieve logopedie

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie bericht dat in verband met een herziening van de logopedische standaarden preventieve logopedie de NVLF op zoek is naar 16 logopedisten werkzaam bij GGD, Gemeente danwel schoolbegeleidingsdienst die hieraan willen meewerken. U dient lid van de NVLF te zijn.

In 2008 is door onderzoeksbureau Scompany in opdracht van de NVLF het gebruik en de tevredenheid over de logopedische standaarden onderzocht onder NVLF-leden. Hieruit is onder andere gebleken, dat de respondenten graag zouden zien dat de standaarden beter worden afgestemd op de praktijk en dat ze vaker mogen worden geactualiseerd.

‘Op dit moment willen wij een traject starten voor het herzien van de logopedische standaarden preventieve logopedie. Hiervoor hebben we uw hulp nodig!

Wij zijn op zoek naar 16 logopedisten, die verdeeld over twee groepen aan de hand van een aantal vragen de logopedische preventieve logopedie doornemen tijdens een eenmalige bijeenkomst. Naar aanleiding van de uitkomsten van deze twee groepen zal een conceptversie standaarden preventieve logopedie geschreven worden.
Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgt u de recente versie van de standaarden preventieve logopedie en een vragenlijst zodat u zich kunt voorbereiden. Daarnaast ontvangt u ook het position statement preventieve logopedie om vooraf te bestuderen.

Op dit moment staan er twee bijeenkomsten gepland bij het verenigingskantoor van de NVLF te Woerden op donderdag 12 april 2012: groep 1 van 9.30 tot 12.30 en groep 2 van 14.00 – 17.00.

Graag willen wij u als ervaringsdeskundige uit dit werkveld vragen om deel te nemen aan het ontwikkelen van de logopedische standaard preventieve logopedie.
Via het ledenportaal op onze website kunt u zich aanmelden voor één van deze twee bijeenkomsten.

Tot slot nog een aantal praktische zaken:

  • Op basis van de Handleiding NVLF ontvangt u een presentievergoeding van € 49,– en een reiskostenvergoeding: € 0,28 per kilometer of op basis van openbaar vervoer 2e klas.
  • Het meewerken aan een herziening van een logopedische standaard levert u 10 punten op, die mee tellen voor registratie in het kwaliteitsregister paramedici.
  • Na afloop van de ochtendbijeenkomst worden broodjes en soep geserveerd.
  • U kunt uitsluitend deelnemen indien u lid bent van de NVLF.
  • Voor deze bijeenkomst geldt: vol = vol! Meldt u dus zo snel mogelijk aan!’

Bron: Nederlandse Vereniging voor Logopedie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen