Staatssecretaris richt per direct meldpunt minutenregistratie in

Array

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) richt per direct een meldpunt minutenregistratie in. Van Zanten wil weten wie nog minutenregistratie voorschrijft en waarom dat gebeurt, want van haar hoeft het niet. Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers hun klachten over minutenregistratie melden.

Bij het ministerie van VWS zijn in het kader van het Experiment Regelarme Instellingen klachten binnen gekomen over zogeheten minutenregistratie. Tussen de zevenhonderd gemelde klachten zaten er tientallen klachten over de registratie. ‘Minutenregistratie hoeft van mij niet. Het is een hardnekkig misverstand dat de overheid dit voorschrijft. Daarom wil ik weten waarom sommige medewerkers nog steeds geconfronteerd worden met de registratie’ aldus Van Zanten.

Experiment Regelarme Instellingen
Op 30 januari jl. is de staatssecretaris het Experiment Regelarme Instellingen gestart. Het experiment bestaat uit achtentwintig instellingen die in meer of mindere mate regelarm gaan werken. Zij hebben zelf voorstellen gedaan voor deze experimenten. Twee instellingen beginnen helemaal zonder regels. Zij gaan regelvrij werken.

Van Zanten gaat veel regels in de zorg overboord zetten. ‘Ik wil snoeien in het oerwoud van regels. De mensen die de regels maken en de mensen in de zorg zijn elkaar ergens kwijtgeraakt. Mijn doel is een client die tevreden is en een medewerker die z’n werk zo kan doen dat hij er trots op is. Ik weet dat overbodig papierwerk een grote frustratie is’, aldus Van Zanten.

Melden kan hier: [email protected].

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen