Teri Brouwer nieuw lid Raad van Toezicht Diabetes Fonds

Per 1 maart 2012 is Teri Brouwer (1961) benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds. Brouwer is internist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Haar aandachtsgebieden zijn diabetes, vasculaire geneeskunde en endocrinologie. Brouwer vervangt Henk-Jan Aanstoot, die per 1 januari benoemd is als voorzitter van de Wetenschappelijke Advies Raad van het Diabetes Fonds.

Brouwer: “Het Diabetes Fonds zie ik als voorbeeld voor een heleboel andere fondsen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds verstrekt subsidies op een zorgvuldige manier en brengt de resultaten van onderzoek duidelijk naar buiten. Als internist behandel ik veel patienten met diabetes. Als lid van de Raad van Toezicht kan ik een brug slaan naar de dagelijkse praktijk. Ik weet wat er bij patienten leeft, op wat voor onderzoek ze zitten te wachten en wat er in het diabetesveld speelt.’

Nieuwe samenstelling
De samenstelling van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds is per 1 januari 2012 als volgt:

  • Mevrouw S.M. Dekker (voorzitter)
    (voorheen o.a. Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer)
  • De heer drs. M.J.M Van den Berg (voorzitter Financiele Auditcommissie)
    (Chief Operations Officer van PGGM Vermogensbeheer)
  • De heer dr. W.W. Boonstra
    (Onderdirecteur Rabobank Nederland, tevens voorzitter ELEC)
  • Mevrouw dr. C.B. Brouwer (Internist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam)
  • De heer Prof. dr. E. C. Klasen
    (Lid van de Raad van Bestuur, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), tevens decaan)
  • Mevrouw drs. A. van Leeuwen MCC
    (voorheen Vice President Corporate Communications TomTom International B.V.)
  • De heer P.H. Vergeer
    (Erelid Diabetesvereniging Nederland)

Naast haar functie als internist is Teri Brouwer lid van het bestuur Medische Staf en voorzitter van de unit Interne geneeskunde in het OLVG. Daarnaast is ze voorzitter van de dr. Evert van Ballegooiestichting. Deze stichting heeft onder meer als doel om mensen uit alle geledingen van de diabeteszorg samen te brengen. Ook is Brouwer betrokken bij de oprichting van de ketenzorggroep Stichting Diabeteszorg Oost en Centrum (Amsterdam) en is ze secretaris van de Stichting Diabetes Education Study Group Nederland (DESG) en lid van de diabetes kerngroep en secretaris van de sectie endocrinologie van de NIV. Naast deze functies vervult Teri Brouwer tal van nevenfuncties in lokale ketenzorggroepen, regionale en landelijke commissies.

Over het Diabetes Fonds
In Nederland zijn er een miljoen mensen met diabetes, waarvan 90% diabetes type 2 heeft. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes. Met wetenschappelijk onderzoek, want dat is de basis voor betere behandelingen. Daarom zamelt het Diabetes Fonds geld in. Zodat steeds meer mensen gezond oud worden.

Recente artikelen