Aids Fonds en Soa Aids Nederland maken zich sterk voor voortzetting ..

Array

Het faillissement van Schorer heeft een gat geslagen in de hiv-preventie voor homomannen. Het werk van Schorer mag niet verloren gaan, vinden Aids Fonds en Soa Aids Nederland, maar ook organisaties als RIVM, COC en Rutgers WPF. Gezamenlijk wordt gekeken welke onderdelen van het preventiewerk van Schorer voortgezet kunnen worden.

De stichting heeft sinds de uitbraak van de aidsepidemie in 1981 grote groepen mannen in Nederland bereikt met hiv-preventie en heeft daarmee bijgedragen aan het voorkomen van nieuwe hiv-infecties. Regelmatig werd door Schorer gepeild hoe het er voor stond met veilig vrijen en testgedrag onder homomannen en werden nieuwe initiatieven ontwikkeld om deze belangrijke groep binnen de hiv/aidsbestrijding nog beter te bereiken.

Ook in het buitenland was Schorer actief. Zo maakte de organisatie deel uit van ‘Bridging the Gaps’, een programma dat vorig jaar startte en grotendeels gefinancierd wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dankzij het programma krijgen in 16 landen homo?s, drugsgebruikers en sekswerkers makkelijker toegang tot voorlichting, condooms, behandeling met hiv-remmers en zorg. Schorer was een belangrijke partij binnen dit programma.

Voor alle betrokken is het verschrikkelijk dat Schorer haar activiteiten heeft moeten staken. Toen bleek dat Schorer er heel slecht voorstond, is er nog een onderzoek gedaan om het werk van Schorer te integreren in het Aids Fonds en Soa Aids Nederland. Inhoudelijk had dit goed gekund. De financiele risico ’s van een dergelijke overname waren echter veel te groot en had de continuïteit van Aids Fonds en Soa Aids Nederland in gevaar kunnen brengen.
Er wordt op dit moment door verschillende organisaties hard aan gewerkt een deel van de werkzaamheden voort te zetten. Om welke programma?s het gaat is nog onbekend.

bron: Aids Fonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen