World Pain Congress naar Maastricht

Array

Het volgende congres van het World Institute of Pain (WIP), dat eens in de twee jaar wordt gehouden, vindt in 2014 in Maastricht plaats. Dat is onlangs in Miami Beach bekendgemaakt tijdens het World Pain Congress van 2012.

De toekenning van het congres is een grote eer voor de vakgroep Anesthesiologie en Pijnbestrijding van het Maastricht UMC+. Het hoofd van die vakgroep, prof. dr. Maarten van Kleef, is dan ook buitengewoon in zijn nopjes met die toekenning. Van Kleef maakt deel uit van het wetenschappelijk comité van het organiserende World Institute of Pain (WIP) en was in die hoedanigheid in februari in Miami Beach actief tijdens het wereldcongres van 2012. Het congres in 2014 zal worden georganiseerd in samenwerking met WIP Benelux, met prof. dr. Kris Vissers van UMC St. Radboud uit Nijmegen en dr. Jan van Zundert van het ziekenhuis van Genk. Laatstgenoemde heeft ook een aanstelling in het Maastricht UMC+.
Van Kleef: “Het World Pain Congress is tot nu toe steeds gehouden in grote agglomeraties: steden als Barcelona, Istanboel, New York, Boedapest en meest recentelijk Miami Beach. Dat wij nu in Maastricht dit congres toegewezen krijgen, zegt daarom vooral iets over de status van onze vakgroep. Het klinkt misschien arrogant, maar Maastricht heeft gewoon een goede naam als centrum van pijnbestrijding.”

 

Van Kleef hoopt tijdens het congres over twee jaar (om precies te zijn van 7 tot 10 mei 2014) de nodige concrete onderzoeksresultaten van zijn vakgroep te kunnen presenteren, zoals nieuwe beeldvormende technieken en andere innovaties op het gebied van de anesthesiologie en pijnbestrijding. “Het is nog te vroeg om daar veel over te vertellen. Er lopen echter een aantal interessante studies, die zo rond mei 2014 afgerond moeten zijn.”

Het World Pain Congress is bedoeld voor medisch specialisten en wetenschappers die zich bezighouden met pijn en pijnbestrijding, zoals anesthesiologen, neurologen en revalidatie-artsen. Het congres in Miami werd door 1700 medisch specialisten bezocht. “Het streven is er in 2014 tweeduizend naar Maastricht te halen, maar als het er iets minder worden, zijn we ook al zeer tevreden”, aldus professor Van Kleef.

Het congres zal worden gehouden in het Maastrichtse congrescentrum MECC. Business development manager Charles Beckers van het MECC: “Wij zijn bijzonder trots dat wij het World Pain Congress in 2014 mogen accommoderen en faciliteren. Daarbij werken we nauw samen met het Maastricht UMC+ en het Maastricht Congres Bureau. Het huisvesten van een congres van dit kaliber is niet alleen een grote eer voor het MECC, voor Maastricht en de regio heeft het congres ook een groot economisch belang. Denk aan hotels waar de congresdeelnemers verblijven, denk aan vervoersorganisaties die hen van en naar het MECC brengen. Maar ook aan een sociaal programma en bezoeken aan restaurants en winkels. Als congrescentrum zijn wij bijzonder verheugd dat wij hieraan onze bijdrage mogen leveren.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen