Heartville wint de Games for health Award 2012

Heartville wint €200.000 (game van Jaap Gerretsen)
vandaag heeft game Heartville de Games for Health award 2012 gewonnen! HeartVille is een sociaal game dat mensen helpt om te volharden in hun levensstijl te verbeteren. De eerste doelgroep zijn psychiatrische patienten, wiens levensverwachting is 25 jaar (!) Minder dan de gemiddelde bevolking, vooral als gevolg van hun levensstijl.

Heartville is een gemengd gezondheidszorg oplossing die de voordelen van een ondersteunende groep, sociale media en gameplay om spelers te helpen om hun persoonlijke levensstijl doelen combineert. Spelers zullen gegroepeerd worden in een real-time sociaal spel, waar ze worden uitgedaagd om de verwoeste dorp Heartville te herstellen in een paradijs. Maar er is een catch: om de benodigde gereedschappen en voorwerpen Tot opbouw van uw wereld te verkrijgen, moet u uw persoonlijke levensstijl doelen te bereiken. De sociale aanmoediging van uw groep en de korte termijn bevrediging van het spel helpt u om de juiste keuzes.

HeartVille is een aanvulling op een bestaande en bewezen lifestyle coach programma met de naam ‘stoplicht’. De ontwikkeling van het spel zal gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en tests binnen een psychiatrisch ziekenhuis van GGZ Midden-onder leiding van prof. dr. Peter van Harten. Na de eerste ontwikkeling, kan het spel eenvoudig worden aangepast aan verschillende doelgroepen, zoals jongeren met overgewicht of hartpatienten tegemoet te komen.
Peter van Harten en Frits Liefferink van Innova hebben samen met de verpleegkundig specialist Sonja van Hamersveld en app. ontwikkelaar QLVR, gebrainstormd over een game. De vraag was op welke wijze patienten uitgedaagd kunnen worden in een game om een gezonde leefstijl te bereiken. Het bestaande Leefstijlstoplicht stond er model voor.

Daar is Heartville uit geboren. Een game waarbij je credits kunt winnen met gezond gedrag en daarmee een dorp kunt bouwen. Je speelt voor jezelf en met anderen voor de opbouw van dit dorp. Het winnen van credits en een speelse concurrentie met groepsgenoten, zijn de kernaspecten van het spel. Het spel daagt uit tot gezond gedrag. Met kleine veranderingen zijn al veel credits te behalen!

Volgens de jury van de Games for Health Europe conference was ‘Heartville’:
‘A very well designed idea. It combines lifestyle and mental health and is expandable to broader groups. We love the idea to embed this game in a care group. Interesting that it uses a proven concept.’

Op de Tedx Maastricht in april 2012 zal de winnaar bekend worden gemaakt. De prijs is €200.000 ontwikkelgeld gesponsord door CZ zorgverzekeraar.

Zie ook http://www.gamesforhealtheurope.org/future-of-health-award

 

HeartVille is a social game that helps people to persevere in their lifestyle improvement. The initial target group will be psychiatric patients, who’s life expectancy is 25 years (!) less than the average population, mainly because of their lifestyle.

Heartville is a blended healthcare solution that combines the benefits of a support group, social media and gameplay to help players achieve their personal lifestyle goals. Players will be grouped together in a real time social game where they are challenged to restore the ruined village of Heartville into a paradise. But there’s a catch: to obtain the needed tools and objects tot build up your world, you need to fulfill your personal lifestyle goals. The social encouragement of your group as well as the short-term gratification of the game helps you to keep making the right choices.

HeartVille is complementary to an existing and proven lifestyle coach program called ‘TrafficLight’. The development of the game will be based on scientific research and testing within a psychiatric hospital of GGz Central under guidance of Prof. Peter van Harten. After the initial development, the game can easily be modified to cater different target groups, such as obese adolescents or heart patients.

To go back to the overview / for more information about the Future of Health Award: Go here
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen