Poli heelkunde VUmc start wondexpertisecentrum

Array

De polikliniek heelkunde start per 01-04-12 met een wondexpertisecentrum (WEC).  Binnen dit centrum worden patienten met complexe wonden gezien door een team  bestaande uit een verpleegkundige, een wondconsulente, een verpleegkundig specialist wondzorg en een vaatchirurg.

Met de expertise die zij hebben op het gebied van wondzorg zullen zij een voor de patient specifiek behandelplan opstellen. Hieronder valt niet alleen het bepalen van een adequate wondbehandeling, maar ook het inzetten van verdere diagnostiek bij verdenking op onderliggend lijden. Deze ontwikkeling leidt tot een meer adequate, gestructureerde en uniforme wondbehandeling.

VUmc is hiermee het eerste universitair medisch centrum met een WEC. De reeds bestaande wondpoli zal hier in worden opgenomen.

bron: VUmc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen