Voorlichtingsavond: Nieuwe ontwikkelingen in behandeling lymfklierkanker

Array

Op maandag 23 april 2012 is er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een voorlichtingsavond over nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van lymfklierkanker. De avond wordt georganiseerd door de Lymfklierkanker Vereniging Nederland regio Zuid, in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 18 april a.s. via www.lymfklierkanker.nl/zuid

Dr. H. Sinnige, internist-oncoloog-hematoloog verzorgt een lezing over de nieuwste inzichten in bestraling bij het Hodgkin lymfoom en over de toegevoegde waarde van Rituximab als onderhoudsbehandeling bij het Non Hodgkin lymfoom. Ook besteedt hij aandacht aan de effecten van lymfoombehandeling op de lange termijn.

Bijwerkingen chemotherapie
Verder spreken verpleegkundig specialisten Mw. S. Verhoeven en
Mw. C. Burghout over de bijwerkingen en soms blijvende gevolgen van chemotherapie. Eén van deze klachten is bijvoorbeeld vermoeidheid. Oncologische revalidatie wordt ingezet om deze klacht beter te kunnen hanteren of zelfs te verminderen.

In de pauze is er gelegenheid tot lotgenotencontact en bezoek aan de informatiestand van de vereniging. Na de pauze beantwoordt een panel van deskundigen vragen uit het publiek. U kunt uw vragen in de pauze of eventueel bij aanmelding al indienen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen