Promotie: Beter horen met een gehoorimplantaat

Array

Gehoorverlies is een veelvoorkomende aandoening. Vaak wordt een akoestisch hoortoestel aangemeten, maar voor een deel van de mensen met slechthorendheid is een dergelijk hoortoestel echter niet geschikt. Bijvoorbeeld vanwege terugkerende oorontstekingen, of omdat het gehoorverlies überhaupt te groot is om op te lossen met een conventioneel hoortoestel.

Veronique Verhaegen deed onderzoek naar alternatieve mogelijkheden voor deze patienten, waaronder  de toepassing van actieve (elektrische) implantaten.

Titel promotie
Active implants in otology; overlapping indications

Ze vergeleek hiervoor het spraakverstaan van diverse patienten met verschillende gehoorimplantaten. Ook evalueerde ze een nieuwe toepassing van een bestaand gehoorimplantaat. Dit allemaal om de mensen met een gehoorverlies een goed advies te geven.  Met deze nieuwe technieken kunnen patienten met gehoorverlies geholpen worden, voor wie er eerder geen oplossing was.

Biografie
Veronique Verhaegen (Hulst, 1981) studeerde Geneeskunde in Nijmegen. Ze verrichtte bovenstaand onderzoek op de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het UMC St Radboud, binnen het onderzoeksinstituut Donders Centre for Neuroscience. Ze is sinds 2008 in opleiding tot Keel-, Neus- en Oorarts in het UMC St Radboud.

dinsdag 10 april 2012

Tijd: 15:30

Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Faculteit: Faculteit der Medische Wetenschappen

Promovendus: mevrouw drs. V.J.O. Verhaegen

Promotors: prof. dr. A.F.M. Snik, prof. dr. C.W.R.J. Cremers

Copromotors: dr. E.A.M. Mylanus, dr. J.J.S. Mulder

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen