VU workshop zouttolerantie
ArrayHet onderwerp staat hoog op de agenda. Wereldwijd kampen we met voedsel te korten. Medeoorzaak is de klimaatsverandering: de aarde warmt op, de ijskappen smelten, de zeespiegel stijgt, de bodem verzilt. Veel gewassen kunnen hierin niet overleven of dragen minder vrucht. Een van de oplossingen die nu voor de hand liggen is het ontzilten. Dat is erg kostbaar en lastig uit te voeren. Er wordt veel onderzoek gedaan in Australie, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en in Europa naar rijst, aardappels, zeekraal en veevoeder. Genetische modificatie is lastig omdat het genetisch gezien een complex proces is.
Het is een ‘besloten’ workshop maar pers is welkom. Tegelijkertijd komt er een speciaal nummer uit van het wetenschappelijke tijdschrift Journal of experimental & environmental botany. Jelte Rozema, hoogleraar systeemecologie aan de Vrije Universiteit zal gast editor zijn van deze uitgave en mag het blad vullen met artikelen over dit onderwerp. De wetenschappers die bij de workshop aanwezig zijn hebben ook een artikel in deze uitgave. Ook komt er dit jaar een boek uit met dezelfde titel.Einddatum19-04-2012
LocatieVU
TitelSustainable cultivation and exploitation of halophyte crops in a
salinizing world
OnderdeelFaculteit der Aard- en levenswetenschappen
WetenschapsgebiedAard- en levenswetenschappen
EvenementtypeCongres / Symposium
bron: VU