VU workshop zouttolerantie

Array
Tijdens deze workshop zullen wetenschappers over de hele wereld naar de VU komen om met elkaar van gedachten te wisselen over zouttolerantie, klimaatveranderingen en wereldvoedselprobleem. Wetenschappers als Edward Glenn, Tim Colmer, Sergey Shabala, Mike Hasegawa zullen aanwezig zijn, evenals enkele bedrijven.

Het onderwerp staat hoog op de agenda. Wereldwijd kampen we met voedsel te korten. Medeoorzaak is de klimaatsverandering: de aarde warmt op, de ijskappen smelten, de zeespiegel stijgt, de bodem verzilt. Veel gewassen kunnen hierin niet overleven of dragen minder vrucht. Een van de oplossingen die nu voor de hand liggen is het ontzilten. Dat is erg kostbaar en lastig uit te voeren. Er wordt veel onderzoek gedaan in Australie, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en in Europa naar rijst, aardappels, zeekraal en veevoeder. Genetische modificatie is lastig omdat het genetisch gezien een complex proces is.

Het is een ‘besloten’ workshop maar pers is welkom. Tegelijkertijd komt er een speciaal nummer uit van het wetenschappelijke tijdschrift Journal of experimental & environmental botany. Jelte Rozema, hoogleraar systeemecologie aan de Vrije Universiteit zal gast editor zijn van deze uitgave en mag het blad vullen met artikelen over dit onderwerp. De wetenschappers die bij de workshop aanwezig zijn hebben ook een artikel in deze uitgave. Ook komt er dit jaar een boek uit met dezelfde titel.Einddatum19-04-2012

LocatieVU

TitelSustainable cultivation and exploitation of halophyte crops in a

salinizing world

OnderdeelFaculteit der Aard- en levenswetenschappen

WetenschapsgebiedAard- en levenswetenschappen

EvenementtypeCongres / Symposium

bron: VU

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen