iP Plaslijst de eerste digitale plaslijst genomineerd voor de eHealth Start-Up of the Year 2012

Array

Synappz Medical Apps introduceert met trots iP Plaslijst, de iPhone app die precies bijhoudt wat u drinkt, hoeveel en hoe vaak u plast en eventuele momenten van urine verlies. iP Plaslijst is de nieuwe norm in digitale plaslijsten.

  • iP Plaslijst is een app voor de iPhone en iPod touch om snel en betrouwbaar een digitale plaslijst te maken.
  • iP Plaslijst is een aantrekkelijk alternatief voor de klassieke papieren plaslijst van de uroloog.
  • iP Plaslijst registreert een breed scala aan gegevens om uw persoonlijke vochtbalans in kaart te brengen

De Nederlandse app-bouwer Synappz Medical Apps is succesvol met haar eerste iPhone-app in de Nederlandse App Store onder de naam iP Plaslijst. De app werd formeel gelanceerd tijdens de 26e editie van de prestigieuze SXSW-conferentie in Austin (USA). Synappz maakt daar onderdeel uit van de Nederlandse Handelsroute en was met een stand aanwezig in het Holland Paviljoen. Dit initiatief wordt financieel mede ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De medische app iP Plaslijst biedt de eindgebruiker de mogelijkheid om binnen de privacy van de eigen omgeving heel comfortabel een zogenaamde digitale plaslijst te maken. In een plaslijst houdt iemand gedurende 1 of meerdere dagen precies bij wat hij/zij drinkt, plast en eventueel aan urine verliest. Een plaslijst biedt diepgaand inzicht in de waterhuishouding van de gebruiker en vormt daarmee de belangrijkste input voor de medische diagnosestelling van blaas- en plasproblemen. Plaslijsten worden veel gebruikt door urologen, maar ook door gynaecologen, bekkenbodemtherapeuten en huisartsen.

iP Plaslijst is ontstaan vanuit de behoefte aan een digitaal alternatief voor de bestaande papieren plaslijst. Het idee voor een digitale plaslijst komt voort uit het gedachtengoed van Erich Taubert, uroloog verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Taubert benaderde de experts van Synappz Medical Apps om zijn idee vorm te geven, vooral omdat Synappz de noodzakelijke expertise en het netwerk bezit om een dergelijke hoogwaardige app te kunnen realiseren.

“Van meet af aan stond bij de ontwikkeling van iP voorop dat het een instrument moest worden dat de consument thuis kan gebruiken. Tegelijkertijd moest de app een urologische kliniek in staat stellen volledig over te stappen van de papieren naar de digitale plaslijst”, aldus Taubert. “Dat betekende enerzijds dat iP beschikbaar moest zijn voor mensen zonder eigen smartphone, maar ook dat het gebruik ervan uitermate intuïtief moest zijn. Mijn patienten zijn meestal geen pubers of digital natives; ook de wat oudere patient moet in staat zijn om heel gemakkelijk een dergelijke app te gebruiken. Daar zijn we meer dan uitstekend in geslaagd.”

“Dit is een app waarbij de lat tijdens de ontwikkeling voortdurend hoger werd gelegd’, aldus Piet Nelis, oprichter en eigenaar van Synappz. “Het resultaat is een bijzonder fraai ogende app, volledig grafisch georienteerd en met een spectaculaire rapportage. De inzet van de app in de urologenpraktijk is zeer flexibel doordat de app ook draait op de iPod touch. Door zelf een aantal van deze iPods aan te schaffen en die in bruikleen aan patienten mee te geven beschikt een urologische kliniek met iP over een zeer vernieuwend instrument. Daarnaast betekent het natuurlijk een aanzienlijke reductie van het papiergebruik en de bijbehorende archivering. En dat voor slechts minimale kosten.”

iP Plaslijst staat sinds maart in de App Store. De app is gratis te downloaden en de gebruiker kan via een Demo Mode alle functionaliteit in alle rust uitproberen. Pas als de eigen gegevens daadwerkelijk moeten worden vastgelegd, koopt de gebruiker 1 of meerdere Cycli van 24 uur via In-App Purchasing. Aan het einde van een Cyclus wordt automatisch een aantrekkelijk pdf-rapport gegenereerd, waarin veel gebruik wordt gemaakt van infographics. Ook wordt de uitkomst vergeleken met internationale normaalwaarden. Dit rapport kan desgewenst direct vanuit de app per email worden verstuurd.

Over Synappz
Synappz is een Nederlandse start-up netwerkorganisatie met kantoor in Waardenburg. Oprichter en eigenaar Piet Nelis is dierenarts en heeft een uitgebreide achtergrond in de veterinaire praktijk en de farmaceutische industrie. Vanuit een uitgebreid netwerk aan medisch specialisten en vooraanstaande app-programmeurs bedenkt en ontwikkelt Synappz mobiele concepten ter verbetering van de communicatie binnen en tussen groepen patienten en zorgverleners. Synappz is genomineerd voor eHealth Start-Up of the Year 2012 door de Doctors 2.0 Conferentie in Parijs. Doctors 2.0 & you is de meest toonaangevende  conferentie en de enige in zijn soort die onderzoekt hoe artsen gebruik maken van sociale media en Web 2.0-tools om contact te maken met patienten, collega’s, farmaceutische bedrijven, betalers en ziekenhuizen. De tweede editie wordt gehouden op 23 en 24 mei 2012 op de Cité Universitaire Internationale in Parijs, Frankrijk. Het tweedaagse Doctors 2.0 & You evenement wordt georganiseerd door e-Health specialist Basil Strategies, mede-organisator van de 2010 Health 2.0 Europe conferentie. Dit jaar zal de conferentie zich richten op opkomende trends in Health Care Social Media Gemeenschappen, Tools, en Apps in Europa, Amerika en Azie Doctors 2.0™ & You zal dit jaar haar licht werpen op strategische kwesties voor alle of Health Care. Het zeer interessante programma bekijkt: hoe artsen en andere professionals, patienten, ziekenhuizen, overheid, farma, en betalers Social Media, mobiele apps, en Web 2.0 tools aan te sluiten en de “best practices” die ontstaan ​​voor elk gebruik. Lezers van MedicalFacts krijgen een speciale korting voor Doctors 2.0 & you. MET DE CODE MF12 KRIJG JE MAAR LIEFST 15% KORTING!!!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen