Wat is de invloed van storingen in mobiele communicatie op medische apparatuur?

Array

Vandaag de dag zijn veel apparaten gekoppeld aan een backend systeem of aan elkaar via draadloze communicatie. De zogenaamde Machine to Machine (M2M) toepassingen maar ook de Machine to Human. Denk daarbij aan toepassingen zoals: medische apparatuur (hartmonitoren, panic buttons, medicijnbeheer) pompen en gemalen, sluizen, alarmpanelen, voertuigvolgsystemen etc. Ook deze communicatie werkt niet meer als het netwerk van de operator uitvalt, met alle gevolgen van dien. Terwijl er met enige regelmaat  nieuwsberichten verschijnen over mobiele netwerkproblemen door storingen of andere calamiteiten. Op dit moment is Vodafone in het nieuws door een brand in een netwerkcentrale, maar ook KPN is vandaag getroffen door netwerkstoringen.

Hiervoor bestaat een oplossing in de vorm van een simkaart die werkt op alle netwerken in Nederland, zonder voorkeursnetwerk. Sim Services biedt een gemanagede multi-netwerk simkaart voor datatoepassingen die schakelt tussen de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile op basis van het sterkste signaal. Mocht er een netwerk van een operator uitvallen, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een ander netwerk. Op die manier zijn de machines altijd verzekerd van een optimaal bereik en hebben storingen zoals deze geen grote invloed.

Het is dus zaak dat bedrijven met dit soort toepassingen hun keuze niet alleen laten afhangen van prijs, maar ook de risico’s en veiligheidsaspecten laten meewegen in hun keuze voor hun leverancier.
Connectiviteit blijkt toch van een veel groter belang dan door velen wordt beseft en vraagt daarom meer aandacht. Sim Services is een gespecialiseerde onafhankelijke partij die kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Bron: Sim Services

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen