Nieuwe Kliniek voor Esthetische Geneeskunde

Array

Op 14 april opent aan de Keizersgracht in Amsterdam de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde
Waar subtiliteit een verschil maakt. Dat is de filosofie die aan de basis ligt van deze nieuwe kliniek voor behandeling van gelaat, hals, decolleté en handen. De Kliniek is ‘state of the art’ en maakt dus gebruik van de beste producten, materialen en behandeltechnieken. Deze worden pas ingevoerd nadat effectiviteit, doelmatigheid én veiligheid ondubbelzinnig vaststaan.

Centraal staat een subtiele ingreep met behoud van de specifieke gelaatstrekken door een probleem zo dicht mogelijk bij de oorzaak aan te pakken. Op het niveau van de huid, maar ook dieper gelegen, zoals in geval van volume verlies. De behandelingen varieren van relatief eenvoudig tot een langduriger traject met producten uit de verschillende disciplines.

Initiatiefnemers van deze nieuwe kliniek zijn Stephan Marks en Anton Janse van Rensburg. Stephan Marks heeft zijn opleiding tot esthetisch arts bij diverse toonaangevende klinieken in binnen- en buitenland gevolgd en is in het bezit van een diploma van de American Academy of Aesthetic Medicine. Lasertherapeut Anton Janse van Rensburg volgde zijn opleiding aan het vooraanstaande National Laser Institute in de Verenigde Staten en is lid van de British Medical Laser Association.

Nieuwe productlijn Obagi Als eerste in Nederland gaat de kliniek werken met de nieuwe Obagi productlijn ZO(R) Medical. Deze opmerkelijke lijn is 16 maart jongstleden in de VS aangekondigd door Dr. Zein Obagi en bestaat uit 14 nieuwe grensverleggende producten.

Obagi producten voor huidverbetering en verjonging bewijzen hun klinisch effect al ruim twintig jaar in talrijke onafhankelijke studies. Ze worden wereldwijd gebruikt door artsen en huidtherapeuten bij de behandeling van pigment en huidverkleuringen, acne, vette huid, huidveroudering, roodheid en rosacea.

Dr. Zein Obagi uit Los Angeles is de grondlegger van het medicinale huidtransformatie systeem dat de huid helpt zichzelf te verbeteren door de juiste ondersteunende ingredienten op de juiste plek aan te brengen.

De innovatieve lijn ZO(R) Medical is nog beter in staat de juiste ondersteunende ingredienten op de juiste plek aan te brengen en is gebaseerd op hoge concentraties krachtige ingredienten, zoals retinol, geavanceerde peptiden en anti-oxidanten.

Eerste in de Benelux De kliniek werkt als eerste en enige in de Benelux met de Palomar Icon voor IPL /OPL, fractionele lasers en diep infrarood behandelingen. Dit platform is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Palomar, Harvard University en Massachusetts General Hospital.

Door gebruik van een constante en grotere hoeveelheid energie is deze nieuwe technologie een grote stap voorwaarts voor zowel het reduceren van huidaandoeningen als het verbeteren en verstevigen van de algehele huidtextuur. Het innovatieve platform is niet alleen effectiever maar ook veiliger bij de behandeling van pigment, vaatjes, littekens, overmatige beharing, rimpels en huidverslapping. Daarnaast zijn behandelingen minder pijnlijk door de effectieve koeling middels een saffierkristal.

Deze nieuwe technologie kent tevens het enige laser handstuk ter wereld dat door de Amerikaanse “Food and Drug Administration” (FDA) is goedgekeurd voor de behandeling van striae. Klinische studies laten bij 100% van de behandelde patienten een verbetering van minimaal 50% zien.

Tevens bevat het systeem Skintel TM, een sensor die de hoeveelheid pigment in de huid kan meten voor aanvang van een behandeling. Hierdoor kunnen de instellingen van het systeem heel nauwkeurig worden aangepast aan de individuele patient. De Skintel TM is de enige sensor die door de FDA is goedgekeurd voor dit doel.

Koopmanshuis De Kliniek is gevestigd aan de Keizersgracht in het middelste van de drie panden Geloof, Hoop en Liefde. Het interieur in het 17e eeuwse koopmanshuis is van de hand van Edward van Vliet.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen