Universiteitsfonds Limburg schenkt EUR 250.000 aan hersenonderzoek

Array

De voorzitter van het Universiteitsfonds Limburg, gouverneur Theo Bovens, heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse Maastricht University Dinner, een schenking ten bedrage van – 250.000 toegezegd ten behoeve van hersenonderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Brains Unlimited BV; een samenwerking van UM, MUMC+ en Provincie Limburg. Hiertoe bouwt men momenteel een scannerlab in Randwijck. De financiele injectie van het Universiteitsfonds voor het Brains Unlimited Pioneer Fund is essentieel om onderzoeksambities te realiseren en de kans op aanvullende subsidies en spin-off te vergroten.

De Maastrichtse onderzoeksgroep is op het terrein van brain imaging zeer vooraanstaand in de wereld. De verwachtingen bij de UM en het MUMC+ van nieuwe mogelijkheden die op termijn door deze apparatuur zullen ontstaan voor het onderzoek naar ziekten die in de hersenen ontstaan, zijn dan ook hooggespannen. Brains Unlimited is een van de belangrijke initiatieven die de Maastricht Health Campus gezicht moeten gaan geven. Naast de UM en het MUMC+ zullen ook bedrijven gebruik gaan maken van het laboratorium. Dit zal uiteindelijk leiden tot definitieve inbedding van de Health Campus als expertisecentrum en de door spin-off gerealiseerde werkgelegenheid voor Maastricht en de regio.

Het Universiteitsfonds Limburg is van oudsher de stichting die de Universiteit Maastricht ondersteunt in haar ambities op het gebied van onderzoek en onderwijs, om daardoor de Universiteit die zo belangrijk is voor Limburg verder te versterken. Het fonds wordt al decennia lang gesteund door Limburgse bedrijven, (oud-) studenten, locale en regionale overheden en particuliere schenkers.

bron: Maastricht Universiteit

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen