één informatieplatform voor orgaan- en weefseldonatie

Array

Nieuwe website Nederlandse Transplantatie Stichting: één informatieplatform voor orgaan- en weefseldonatie
Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft een volledig nieuwe website ontwikkeld. De site biedt informatie over orgaan- en weefseldonatie, registratie en transplantatie voor zowel het algemene publiek als voor medische professionals. Met www.transplantatiestichting.nl bestaat er voortaan één uitgebreid informatieplatform over orgaan- en weefseldonatie.

Centraal op  www.transplantatiestichting.nl staan de persoonlijke verhalen. Marco van Eliveld vertelt over zijn nieuwe longen: ‘Mijn longen zijn wel wat aan de kleine kant, ik denk dat ze van een vrouw zijn.’ Drie jongeren beschrijven hun ervaringen toen hun moeder na haar dood donor werd. Ook professionals en wachtlijstpatienten komen aan het woord. Het werkveld van de NTS krijgt zo ook online een gezicht.

 

Een belangrijk doel van de site is om cijfers over orgaan- en weefseltransplantatie toegankelijk te presenteren. Er staan veel tabellen, maar ook interactieve grafieken over donatie en transplantatie. Ook biedt de site een uitgebreide vraagbaak met honderden vraag- en antwoordcombinaties.

Gastsprekers en ervaringsdeskundige voorlichters zijn direct via de site aan te vragen. In de webshop wordt een grote variatie aan (voorlichtings-) producten gratis aangeboden. Www.transplantatiestichting.nl biedt bovendien een overzicht van digitale lesmodules over het onderwerp orgaan- en weefseldonatie:  voor het basisonderwijs (www.donordenkers.nl), voor de onderbouw voortgezet onderwijs (www.donorwise.nl) en voor het mbo (www.xtralife.nl). Docenten van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs kunnen tegen een geringe vergoeding een lespakket bestellen via de onderwijspagina van de nieuwe site.

De Nederlandse Transplantatie Stichting is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aangewezen om voor Nederland de wachtlijsten te beheren en de beschikbare organen en weefsels toe te wijzen. NTS werkt samen met Eurotransplant en de Nederlandse weefselbanken. NTS is samen met de ziekenhuizen verantwoordelijk voor de organisatie van donatie in de Nederlandse ziekenhuizen, de ondersteuning van medische professionals en voor de voorlichting aan het Nederlandse publiek. NTS verzamelt actuele cijfers en geeft ten behoeve van onderzoek toegang tot meer gedetailleerde gegevens.

De NTS is benieuwd naar ervaringen in het gebruik van de nieuwe site. Vertel het ons via Twitter @donorinfo of via Facebook/jaofnee of via de mail info@transplantatiestcihting.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen