LHV dient klacht in bij NMa

Array

De LHV heeft een klacht ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit naar aanleiding van een interview in De Volkskrant met Henk Don, lid van deze Raad. Hierin is Don specifiek ingegaan op de NMa-boete die is opgelegd aan de LHV. Tegen de boete heeft de vereniging bij de NMa bezwaar aangetekend, omdat zij van oordeel is dat de mededingingswet niet overtreden is. Doordat een NMa-bestuurder zich daarover nu in het openbaar uitspreekt, is het vertrouwen van de LHV in een evenwichtige herbeoordeling door de NMa geschaad.

In het interview verklaart Don dat de LHV schuldig is. Door deze overtuiging zal het voor hem buitengewoon moeilijk zijn in de bezwaarprocedure een voldoende objectieve blik te hebben.

De LHV wil dat de NMa stopt met het doen van pertinente uitlatingen over de zaak die eerst nog door haarzelf herbeoordeeld moet worden en vervolgens onder de rechter zal komen.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen