Congres Transparantie, Keuzes en Verbetering van zorg

Array

Uitnodiging: Congres Transparantie, Keuzes en Verbetering van zorg
DICA organiseert op 23 april 2012 haar jaarlijkse congres in Bussum. Naast de presentatie van de resultaten over het jaar 2011, staat in dit congres de gezamenlijke aanpak centraal. Zonder nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen is het niet mogelijk verbeteringen in de zorg te realiseren.

In het ochtendprogramma geven experts op het gebied van zorgkwaliteit hun visie op wat er nodig is om hogere kwaliteit tegen lagere kosten te realiseren. Sprekers zijn o.a.:

Leon van Halder, directeur-generaal curatieve zorg, ministerie van VWS;

André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland;

Wouter Bos, voorzitter Healthcare KPMG Nederland;

                                    Anemone Bögels, directeur Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties;

                                     Rob Tollenaar, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

In de middag worden de resultaten over 2011 van de behandelingen van darmkanker, borstkanker, maag- en slokdarmkanker en longkanker gepresenteerd. We sluiten het congres af met een Lagerhuisdebat onder leiding van Astrid Joosten. Aan de hand van stellingen over actuele thema’s als transparantie, patientenpreferentie en gedifferentieerde zorginkoop blikken we vooruit naar de toekomst. Deelnemers zijn onder andere Anne Mulder (VVD), Henk van Gerven (SP), Eeke van der Veen (PvdA).

Maandag 23 april 2012
9.00 – 17.00 uur
Lokatie: Spant!
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB  Bussum
DICA Communicatie [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen