‘Een op de drie PIP-implantaten kan scheuren’

Array

Een op de drie borstimplantaten van de fabrikant Poly Implant Prothèse (PIP) kan scheuren. Dat is veel meer dan tot nu toe werd aangenomen, meldden Britse plastisch chirurgen dinsdag.
Uit een studie van 453 patienten die 7 tot 12 jaar geleden een PIP-implantaat kregen, blijkt dat, afhankelijk van de periode 15,9 tot 33,8 procent scheurde.

In vorige studies lag het percentage tussen 2 en 5 procent, meldden de auteurs van de studie.

In de nieuwe studie is gebruik gemaakt van ultrasone golven in plaats van lichamelijk onderzoek dat normaal wordt gedaan. De onderzoekers raden vrouwen met een PIP-implantaat aan die te laten verwijderen.

De borstimplantaten van PIP raakten de afgelopen maanden in opspraak omdat ze zouden zijn gemaakt van een gel die niet geschikt is voor medische toepassing. Daardoor vormen ze een mogelijk risico voor de gezondheid van de drager.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen