Initiatiefvoorstel Beëindiging verplichting aanbesteden thuiszorg

Array
De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel Initiatiefvoorstel-Leijten Beeindiging verplichting tot het aanbesteden van huishoudelijke verzorging (31.353) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PvdA, GroenLinks, SP, PVV, PvdD en 50PLUS stemden voor.
De * Motie-Strik (GroenLinks) c.s. over versterking van de positie van de Mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa is na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, SP, PvdD, D66, CDA en 50PLUS stemden voor.De* Motie-Elzinga (SP) c.s. over het parlementaire toezicht op hetgeen in het Begrotings- of Europact overeengekomen is (EK 33.001, D) is ingetrokken.

Het wetsvoorstel * Herziening EG-richtlijn handel in broeikasgasemissierechten (32.667)
is zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen. De fractie van de VVD is daarbij aantekening verleend.

De wetsvoorstellen * Wijziging Archiefwet 1995 inzake het beleggen van de zorg over provinciale archiefbescheiden (33.095) * Wijziging Wet op het primair onderwijs inzake verankering internationaal georienteerd basisonderwijs (32.795) * Wijziging Spoorwegwet en Wet personenvervoer 2000 inzake uitvoering kabinetsstandpunt «Spoor in beweging» (32.666) * Gebiedsgerichte aanpak van de verontreiniging van het diepere grondwater (32.712) * Wijziging van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs en de Wet op de ondernemingsraden (32.895) zijn zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.

bron: Eerste Kamer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen