App helpt specialisten prijsbewust voorschrijven

De Orde van Medisch Specialisten wil met een campagne het doelmatig voorschrijven bevorderen. Een app helpt specialisten bij de keuze van therapeutisch gelijkwaardige adviezen. De campagne ‘Kwaliteit is ook doelmatigheid: schrijf bewust voor’ moet het kostenbewustzijn van specialisten verhogen. Volgens de Orde van Medisch Specialisten (OMS) dreigt de zorg onbetaalbaar te worden door vergrijzing en steeds duurdere medische technologie. Doelmatig voorschrijven kan bijdragen aan een doelmatige besteding van zorgeuro’s.

In 2011 publiceerde de OMS de Leidraad doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen door medisch specialisten. Als vervolg op deze leidraad lanceert de OMS dit voorjaar een app waarmee specialisten in één opslag zicht krijgen op therapeutisch gelijkwaardige alternatieven voor geneesmiddelen en de bijbehorende prijzen.

OMS heeft de app ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van VWS. Medische specialisten kunnen ook nu al de kosten van geneesmiddelen raadplegen op de CVZ-website medicijnkosten.nl.

Bron: Farma Actueel/Pharmaceutisch Weekblad