Erasmus MC kiest voor Siemens als service en onderhoudspartner voor brandbeveiliging

Array

Suzan Willems, manager Operations Erasmus MC en Koen Bogers, directeur Siemens Building Technologies (Siemens persfoto)

Het Erasmus MC (o.a. bestaande uit de locaties Centrum, Faculteit, Erasmus MC-Daniel den Hoed en Erasmus MC-Sophia) in Rotterdam heeft gekozen voor Siemens Building Technologies als partner voor de service aan en het onderhoud van de gehele brandbeveiligingsinstallatie. Tevens voert Siemens de maandelijkse beheerstaken voor het Medisch Centrum uit. De overeenkomst tussen Siemens en het Erasmus MC heeft een looptijd van drie jaar, met opties voor verlenging tot vijf jaar.

De service en het onderhoud aan de brandbeveiligingsinstallatie lopen parallel met de modernisering en de uitbreiding die het Erasmus MC de komende jaren tot eind 2017 te wachten staat. Mede vanwege de verschillende locaties, de hoge complexiteit en de betrouwbaarheid in combinatie met de functionaliteit van de installaties, die ook tijdens de werkzaamheden gewaarborgd moet blijven, heeft het Erasmus MC voor Siemens gekozen, die ook de modernisering en de uitbreiding van de brandmeldinstallatie verzorgt.

Door de account gerichte aanpak van Siemens bij de nieuwbouw, de aanpassingen en uitbreidingen, alsmede de service en het onderhoud, worden dubbele werkzaamheden voorkomen en vindt er een betere werkplanning plaats. Dit komt de efficiency ten goede, waardoor de totale kosten beter in de hand worden gehouden.

De service en onderhoudsovereenkomst is gebaseerd op NEN 2654-1. Deze norm stelt eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van brandmeldinstallaties in gebouwen en is van toepassing op autonome brandmeldinstallaties, waarbij de apparatuur en bekabeling niet wordt geïntegreerd met andere installaties.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen