Medische gegevens duizenden Brabanders op straat via ‘Diagnostiek Voor U’

Array

De medische gegevens van duizenden Brabanders liggen op straat. Het gaat om gegevens van medisch onderzoekscentrum ‘Diagnostiek Voor U’, die op de website Cyberlab stonden. Cyberlab, een site voor medische professionals, is inmiddels uit de lucht gehaald. Henk Krol, lijsttrekker van 50Plus, ontdekte een lid van zijn partij het lek. Krol was v ooral geschokt te lezen welke patienten van het Diagnostisch Centrum bijvoorbeeld HIV hebben, alcoholist zijn en welke medicijnen die mensen gebruiken. Het centrum doet bloedonderzoek voor ziekenhuizen, huisartsen en bloedbanken.Mensen die beroepshalve toegang hebben tot de site bleken met een voor de hand liggend wachtwoord toegang te hebben tot duizenden medische dossiers. Cyberlab is een internetapplicatie waarin laboratoriumuitslagen en uitslagen voor functieonderzoeken worden ingevoerd.
‘Diagnostiek voor U’ was voorheen het  Diagnostisch Centrum Eindhoven. Het is sinds 1985 gevestigd in het centrum van de stad. In januari 2006 opende een tweede vestiging in Den Bosch. Het centrum heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie. Het Cyberlab systeem is inmiddels offline. Omdat de site nu uit de lucht is, moet een aantal patienten wachten op testuitslagen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen