Mobiele app voor personenalarmering ondersteunt mensen met dementie

0
179

Een eeuw geleden was het nog ondenkbaar, nu telt Nederland een record aantal honderdjarigen: 1.743 om precies te zijn. Dat is leuk nieuws maar heeft helaas ook zijn keerzijde.
We worden met zijn allen steeds ouder en daarmee stijgt ook de behoefte aan de juiste zorg en hulpverlening. De sterke toenemende mate van vergrijzing is een feit en hiermee ook de stijging van het aantal mensen die lijden aan dementie. Van 243.000 nu tot ruim een half miljoen in 2040. Al in 2028 is dementie de ziekte met de hoogste zorgkosten in Nederland, zo’n 6 miljard per jaar blijkt uit het rapport van de Wereld Alzheimerdag 2011. Een veelbesproken onderwerp, want de vraag is, wat kunnen wij hier aan doen? Oftewel: Hoe kunnen wij deze enorme kosten besparen en de juiste zorg blijven bieden?
 
Schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid cruciaal
Om te kunnen anticiperen op de sterk veranderende markt en op een innovatieve wijze te voorzien in de toenemende vraag, bieden Findwhere en Verklizan uitkomst. Verklizan, marktleider op het gebied van zorgcentrales, en FindWhere, toonaangevend op het gebied van Location Based Services en personenalarmering wereldwijd, bieden een dienst op basis van iFind Mobile volledig geïntegreerd in het UMO meldcentrale platform van Verklizan. iFind Mobile is dé mobiele veiligheidsoplossing, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk inzetbaar op de vaak reeds voorhanden zijnde mobiele telefoon. Mobiliteit en zekerheid, dat is de kracht van deze toepassing en maakt het mogelijk voor iedereen een meldkamer tot zijn beschikking te hebben, altijd en overal.

“Een mobiele applicatie voor alarmering gekoppeld aan het UMO platform maakt het voor meldcentrales eenvoudiger om een dienst “mobiele alarmering” aan te bieden aan clienten. Doordat gebruik wordt gemaakt van bestaande mobiele telefoons kan een schaalbare toepassing worden geboden, beschikbaar voor iedereen” aldus Marcel Roest, International Sales Manager bij Verklizan.

iFind Mobile biedt veiligheid en mobiliteit voor zowel gebruikers als mantelzorgers
Iedereen kan nu op eenvoudige wijze beschikken over, locatie, personenalarmering, instellen van een ‘veilige zone’ locatie en valdetectie. Door middel van een alarmknop functie kan direct een spreekluisterverbinding tot stand worden gebracht met iedere gewenste zorgcentrale of meldkamer in combinatie met locatie informatie. Bovendien kunnen familieleden of collega’s gewaarschuwd worden doormiddel van een geautomatiseerde notificatie met locatie details, per sms en/of e-mail.
Via GPS, GSM en Wi-Fi kan iFind Mobile nauwkeurig de positie van de mobiele telefoon bepalen en biedt hiermee de mogelijkheid voor zorgmeldkamers om accuraat en snel te anticiperen.

“Deze zeer toegankelijke locatietechnologie op de mobiele telefoon biedt mobiliteit, meer zelfstandigheid voor de gebruiker en daarmee gemoedsrust voor de mantelzorger. Hiermee zet iFind Mobile een belangrijke stap in de goede richting van de zorg waar mobiliteit, zelfstandigheid en “peace of mind” voor de mantelzorger nu via de standaard mobiele telefoon geboden kan worden” aldus Pieter Scherrenberg, directeur bij FindWhere.

FindWhere biedt de volgende mogelijkheden:

  • Geschikt voor iedere Smartphone met GPS ontvanger en (mobiele) internetverbinding (iPhone, Android, Blackberry, Nokia, Windows)
  • Makkelijk te downloaden via website of appstore
  • Combinatie met personenalarmering apparaten
  • Abonnement door gebruiker op ieder moment op te zeggen
  • Koppeling met UMO meldcentrale voor professionele alarm opvolging

De laagdrempeligheid, het gebruikersgemak en de mogelijkheden van deze applicatie onderscheiden iFind Mobile in “Peace of Mind” en zorgoplossingen.
Kijk voor meer informatie op  www.verklizan.com of www.findwhere.com

advertentieEinde Bericht ___________________________________________