‘We are very good’

Array

‘Opvallend in de verhalen is het enthousiasme en de trots op het vak en op het ziekenhuis. De verpleegkundigen schromen niet om te zeggen dat ze ‘very good’ zijn in het een of ander. Problemen heten hier ‘challenges’ ‘. Nederlandse verpleegkundigen uit het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis en St Antonius Ziekenhuis zijn in het kader van Excellente Zorg op bezoek in de VS.

Om te ervaren hoe verpleegkundigen een meer centrale plaats in de ziekenhuisorganisatie kunnen krijgen, is een groep van 13 verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten op Excellente Zorg-reis naar de Verenigde Staten.

De groep, werkzaam in ziekenhuizen en ouderenzorg, loopt onder meer mee in het Northwest Community Hospital in Chicago, één van de magnet hospitals (in Nederland Excellente Zorg). Zo ervaren zij ook hoe er meer van de kwaliteiten, inzet en enthousiasme van verpleegkundigen geprofiteerd kan worden.

Zo ervaren zij: ‘Op beleidsniveau mag iedereen meedenken. Er zijn allerlei werkgroepen waarin verpleegkundigen kunnen deelnemen. Deze werkgroepen vallen onder een soort VAR (dat heet in Amerika shared governance). Vanuit de shared governance kunnen verpleegkundigen dus hun stem laten horen en kunnen ze invloed uitoefenen op beleid.’

bron: V&VN

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen