Salmonellabesmetting rond Deurne

In en rondom de gemeente Deurne wordt in de afgelopen weken een opvallend aantal infecties met de salmonellabacterie vastgesteld. Een aantal van de besmette patienten is opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Nog steeds worden er nieuwe gevallen gemeld.
De GGD Brabant-Zuidoost is bezig met een uitgebreid onderzoek om de bron van de besmetting op te sporen, maar heeft deze nog niet gevonden. De GGD wijst met klem op het belang van goed hygienisch omgaan met voedsel.

Tot nu toe zijn hier ruim 50 infecties met salmonella vastgesteld. Ongeveer de helft van deze patienten is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Het duurt zes tot 48 uur voordat de salmonellabesmetting klachten veroorzaakt. Dit kunnen zijn misselijkheid, diarree (soms met slijm en bloed), overgeven, buikkrampen, koorts en hoofdpijn.

De klachten verdwijnen meestal spontaan. Soms verloopt de infectie met dusdanige klachten van braken en diarree dat uitdroging optreedt en opname in het ziekenhuis noodzakelijk is.
De GGD is vorige week gestart met een onderzoek om de bron van de besmetting op te sporen en uit te schakelen. Hiervoor hebben patienten een vragenlijst ontvangen. Ook een aantal mensen zonder klachten heeft een vragenlijst toegestuurd gekregen.

Bron: GGD en Omroep Brabant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen