Inloophuis deNardusbloem schenkt poli Chirurgie UMCG een quilt

Met een quilt onder de arm togen drie vrijwilligers van inloophuis deNardusbloem uit Musselkanaal op 19 april naar het UMCG. Op de polikliniek Chirurgie werden zij opgewacht door chirurg Jaap de Vries, oncologieverpleegkundige Marian Beernink en Ellen de Groot, hoofdverpleegkundige van polikliniek Chirurgie en Plastische chirurgie. Bij de nog lege muur stonden zij klaar om de quilt in ontvangst te nemen die gemaakt is door borstkankerpatienten en hun familieleden.

“De quilt bestaat uit zestig lapjes, achter ieder lapje zit een verhaal”, vertelt een van de vrijwilligsters. “We hadden op de Duizend Borsten Beurs een stand en daar konden borstkankerpatienten en hun familieleden een lapje ‘versieren’. Zelfs meiden -  dochters of kleindochters van borstkankerpatienten – die nog nooit een naald in handen hadden gehad, wilden er graag een maken.” De drie vrijwilligsters die naar het UMCG kwamen, naaiden van alle lapjes de quilt. “Om borstkankerpatienten een hart onder de riem te steken, wilden we die ergens ophangen. Het UMCG leek ons een goede plek omdat het een van de zes ziekenhuizen is die meededen aan de Duizend Borsten Beurs, en veel gasten van ons inloophuis hier patient zijn.”

Marian Beernink zocht op de poli Chirurgie een mooie plek uit voor de quilt. “De quilt hangt vlakbij de koffieautomaat, dus veel mensen lopen erlangs. En je kunt ‘em ook zien hangen als je langs de poli loopt”, licht ze toe.  De vrijwilligsters gaven aan zich vereerd te voelen met deze plek. De quilt hangt hier heel mooi, concludeerden ze.

Bij inloophuis deNardusbloem kunnen kankerpatienten en hun naasten terecht voor ondersteuning bij alle niet-medische zaken. Meer informatie over het inloophuis vindt u via de link onder aan deze pagina.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen