Lezing 14 mei Isala Publieksacademie: beroerte

Array

Iedereen heeft er wel eens over gehoord; een scheve mond, verlammingsverschijnselen, niet meer goed uit je woorden komen. Dé signalen van een beroerte. Maar wat moet je doen als je een beroerte herkent, waarom is snel handelen zo belangrijk en welke (nieuwe) behandelingen zijn er mogelijk in de Isala klinieken? Ieder jaar krijgen ongeveer 41.000 mensen voor de eerste keer een beroerte. Dat zijn meer dan 100 personen per dag (bron: Hartstichting).

Tijdens de derde lezing van de Isala Publieksacademie op 14 mei a.s. staat daarom het thema beroerte op het programma. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA12 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.Sprekers
Sprekers zijn neuroloog Peter van den Berg en radioloog Zwenneke Flach. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken. Van den Berg legt uit wat een beroerte eigenlijk is, waarom het belangrijk is om een beroerte snel te herkennen en wat de rol van trombolyse is. Ook zal hij ingaan op risicofactoren die de kans op een beroerte groter maken. Flach gaat dieper in op de rol van diagnostisch onderzoek bij een beroerte, en geeft inzicht in een nieuwe behandelmethode. Bij deze methode wordt via de lies een katheter ingebracht tot bij het stolsel in het bloedvat, zodat het stolsel plaatselijk verwijderd kan worden.

Isala Publieksacademie
De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.
Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen