Voorkom uitsluiting seksuele delinquenten van de samenleving

Congres gericht op kennisuitwisseling over ‘what works’
Steeds meer seksuele delinquenten dreigen definitief te worden uitgesloten van de samenleving. Daarom zoeken behandelaars naar effectieve methoden voor diagnostiek en behandeling van deze mensen. In dit kader vindt op woensdag 25 april a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht het congres ‘Seksuele delinquenten onder de loep’ plaats.

Om uitsluiting van de samenleving te voorkomen moeten diagnostici en behandelaars zich tot het uiterste inspannen om effectieve methoden voor de diagnostiek en behandeling van deze mensen te blijven zoeken. Daarnaast is het van belang dat de maatschappij in staat is enige onzekerheid te verdragen.

Programma
Het programma bestaat uit lezingen over ‘what works’ in Engeland, Belgie, Duitsland en Nederland. Na elke lezing vindt er een discussie plaats. Landelijke experts, waaronder prof. dr. Luk Gijs en prof. dr. Jan Hendriks stellen dan kritische vragen. Aansluitend vinden workshops plaats over diagnostiek en behandeling, onderzoek en innovatie.

Het congres wordt georganiseerd door Pompeii (Pompestichting), het NIFP (Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie) en Forum Educatief (De Forensische Zorgspecialisten).

Uitwisselen van kennis
Doel van dit congres is het uitwisselen van kennis met het binnen- en buitenland over theorie en praktijk van de diagnostiek en behandeling. Er is veel ruimte voor discussies naar aanleiding van de voordrachten en workshops. Het bundelen van krachten vergroot de mogelijkheid seksuele delinquenten effectief te diagnosticeren en te behandelen en daarmee voor hen de nodige toekomstkansen te creeren.

Informatie over het programma
Meer informatie over het programma is te vinden op http://www.deforensischezorgspecialisten.nl/nieuws en https://www.nifpnet.nl/NIFP/OverhetNIFP/Studiedagenencongressen.aspx

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen