Alle vernieuwingen hebben tijd nodig

‘Een mooie uitspraak: ‘Don’t try to eat the elephant in one bite’. Alle vernieuwingen hebben immers tijd nodig.’ Nederlandse verpleegkundigen uit het NKI/AVL, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Saxenburgh Groep en Zuidoostzorg zijn in het kader van Excellente Zorg op bezoek in de VS en waren onder de indruk van de veranderingen, die in de magnet hospitals in gang zijn gezet.

Om te ervaren hoe verpleegkundigen een meer centrale plaats in de ziekenhuisorganisatie kunnen krijgen, is een groep van 13 verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten op Excellente Zorg-reis geweest naar de Verenigde Staten. De groep, werkzaam in ziekenhuizen en ouderenzorg, liep onder meer mee in het Northwest Community Hospital in Chicago, één van de magnet hospitals (in Nederland Excellente Zorg). Zo ervaren zij ook hoe er meer van de kwaliteiten, inzet en enthousiasme van verpleegkundigen geprofiteerd kan worden.

Vriendelijk
Volgens de verpleegkundigen uit Nederland biedt het Magnet hospital Northwest Community Hospital meer ruimte voor ontwikkeling, scholing en het doen van verpleegkundig onderzoek. Opvallende pluspunten zijn de ongelofelijk vriendelijke bejegening van verpleegkundigen en patienten, naar elkaar en naar de groep Nederlandse verpleegkundigen. ‘Ze geven ons het gevoel dat het een eer is dat we hen bezoeken, in plaats van dat ze het lastig vinden dat er de hele dag iemand achter hen aan loopt.’

bron: V&VN

 

advertentieEinde Bericht ___________________________________________