BigMove: persoonlijke begeleiding bij gezondheidsklachten

Array

Het BigMove gezondheidsprogramma van de GGZ wordt nu ook aangeboden in stadsdeel Centrum Amsterdam.

Duizenden Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met een combinatie van geestelijke, lichamelijke en sociale klachten, zoals depressie, angst, pijn, overgewicht, suikerziekte, hart- en vaatziekten en eenzaamheid. Ook al bezoeken zij geregeld de huisarts, dat blijkt vaak niet voldoende om deze mensen structureel over hun klachten heen te helpen.

Nu is er een nieuw gezondheidsprogramma van de GGZ, dat een helpende hand reikt en een geïntegreerd gezondheidsprogramma biedt waarin mensen hun eigen kracht herontdekken: het BigMove GGZ-programma.

Persoonlijke begeleiding
Het programma van BigMove ziet er als volgt uit. Om te beginnen is er een intakegesprek met de BigMove-psycholoog om een goed beeld te krijgen van de klachten. De psycholoog helpt bij het bepalen van de persoonlijke (gezondheids)doelen. Tijdens de behandeling zijn er in totaal zes persoonlijke gesprekken met de psycholoog. Daarnaast is er gedurende zes maanden een wekelijkse groepsbijeenkomst om met de begeleiders aan de doelen te werken. Het BigMove GGZ-programma wordt grotendeels vergoed via de zorgverzekering.

bron: Stadsdeel Amsterdam Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen