DHV wint projectmanagement grootscheepse renovatie ziekenhuis Bonaire

Array

Advies- en ingenieursbureau DHV gaat de komende drie jaar op Bonaire diverse bouw- en renovatieprojecten begeleiden. Het San Francisco ziekenhuis en naastgelegen verzorgingshuis Kas di Kuido in Kralendijk alsmede bedrijfsondersteunende functies, worden ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid. Overkoepelende stichting Fundashon Mariadal gunde DHV de opdracht. De totale bouwwaarde bedraagt $30 miljoen.

Klimaatbewust bouwen
Het gebouwencomplex is na oplevering klimaatbewust. Zo zijn de ruimtes flexibel en toekomstvast. John Tummers, de senior projectmanager bij DHV: ‘Samen met projectmanager Sjoerd Antonise van DHV leiden we dit project vanuit Nederland én Bonaire in goede banen. Laatstgenoemde  is al aan de slag op Bonaire’. Het project hangt samen met een Rijksopgave om de gezondheidszorg op de Caribische eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba de komende vijf jaar toekomstvast te ontwikkelen naar Nederlands kwaliteitsniveau. DHV assisteert momenteel ook de lokale zorgstichtingen op St. Eustatius en Saba bij het definieren en inrichten van toekomstige huisvestingsprojecten van verzorgingshuizen en medische centra.

Enige zorgorganisatie op Bonaire
In februari 2000 zijn binnen Fundashon Mariadal de eerste stappen gezet om van een taakgerichte zorgverlening uit te groeien naar een patientgerichte zorgverlening. ‘De totale zorg voor zo’n 16.000 eilandbewoners en toeristen moeten worden gewaarborgd,’ aldus Tummers. Het hospitaal San Francisco is het enige ziekenhuis op Bonaire en heeft een capaciteit van 36 bedden. De spoedeisende hulp en afdelingen Interne geneeskunde, Algemene chirurgie, Orthopedie, KNO en Oogheelkunde zijn hier ondergebracht.

bron: DHV

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen