Dimence genomineerd voor Gastvrijheids Award

Dimence is genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2012 (categorie ggz). Een geweldige opsteker voor de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Dimence heeft zich dit jaar voor het eerst ingeschreven, mede omdat zij gastvrijheid tot een van haar speerpunten heeft gemaakt.

Vlady Kasperaitis, manager Facilitair bedrijf van Dimence: “Voor de eerste keer meedoen en dan gelijk een nominatie in de wacht slepen is geweldig. We deden vooral mee om te toetsen hoe ver we zijn en om verbeterpunten te krijgen. Gastvrijheidszorg met sterren gaat niet alleen over facilitair. Het is ooit wel opgezet vanuit de voedingszijde, maar het gaat steeds meer om de brede inzet van gastvrijheid als gehele organisatie. Dit jaar waren de vragenlijsten en de beoordelingen hier al meer op aangepast.”

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Zorgorganisaties worden daarin jaarlijks beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. Het doel is de kwaliteit van leven van clienten en patienten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. In totaal hebben 225 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en ggz-instellingen meegedaan aan het project. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website van de Gastvrijheidszorg met Sterren.

Op donderdag 7 juni worden de uiteindelijke winnaars van de awards gehuldigd tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in CineMec in Ede, waar meer dan duizend bezoekers verwacht worden.

Recente artikelen