Joris de Jong (NVZ) en Caroline van den Brekel (FBZ) toegetreden tot bestuur Stichting IZZ

De heer Joris de Jong, lid van de Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Ziekenhuis en Lid van de Bestuurs Advies Commissie Arbeidszaken van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), is namens de NVZ toegetreden tot het bestuur van Stichting IZZ. Namens de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ) is mevrouw Caroline van den Brekel, directeur van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en bestuurslid van de FBZ, toegetreden tot het bestuur van Stichting IZZ.

Joris de Jong en Caroline van den Brekel volgen respectievelijk de heer Peter de Kubber (NVZ) en de heer Alex van Bolderen (FBZ) op als bestuursleden van Stichting IZZ. Met Caroline van den Brekel en Joris de Jong krijgt het bestuur van Stichting IZZ er ervaren bestuurders bij met ervaring binnen en buiten de zorg.

Over Stichting IZZ
Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg als collectiviteit voor een eigen zorgverzekering. De activiteiten van Stichting IZZ zijn gericht op de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Stichting IZZ is opdrachtgever voor de IZZ Zorgverzekering; een zorgverzekering zonder winstoogmerk die is afgestemd op de behoeftes van de mensen en op de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Het bestuur van de Stichting bestaat uit afgevaardigden van werkgeversorganisaties (NVZ, GGZ Nederland, VGN en ActiZ) en werknemersorganisaties (Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ). De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao’s. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering bij IZZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen