Wethouder Jacobs ontvangt stappenteller op gezondheidsdag in Atolplaza

Array

Wethouder Jacobs heeft een boekje met daarin het activiteitenaanbod in de wijk én de stappenteller van de website Lelystadgezond.nl in ontvangst genomen. Deze website helpt mensen in hun doelstelling om gezond te leven en meer te bewegen.

Gezondheidsdag
De overhandiging vond plaats tijdens de gezondheidsdag in Atolplaza. De gezondheidsdag is georganiseerd voor inwoners van Atolwijk en Zuiderzeewijk om kennis te maken met alles wat de wijk in beweging zet. Vanuit het project ‘Wijk in beweging’, dat in opdracht van de gemeente Lelystad wordt uitgevoerd door MCC Flevoland, is het initiatief voor de dag ontstaan. De gezondheidsdag werd vormgegeven door inzet en samenwerking van organisaties en zorgverleners in de wijk: Stichting Welzijn Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Sportservice Lelystad, Centrum voor Jeugd en Gezin, Kerngezond, Buurtcentra, Insaf, VAC, Buurtvaders Lelystad, Stichting Chabab, fysiotherapie Centra Plaza, Simpl.Food en Life fit Centre. Het was een afwisselende dag met demonstraties, dans en de mogelijkheid tot het doen van een fittest.

Met Lelystad naar Londen
Tijdens de gezondheidsdag werd de keuze voor een gezonde leefstijl gepromoot. Om mensen te stimuleren in beweging te komen, kunnen mensen meedoen aan de actie ‘Met Lelystad naar Londen’. Wie zich aanmeldt via de website Lelystadgezond.nl krijgt een stappenteller die het aantal gelopen kilometers bijhoudt. Iemand stelt daarbij zelf het doel op hoeveel kilometer men graag uiteindelijk uit wil komen. Dat kan zelfs het aantal kilometers zijn tussen Lelystad en Londen. De uiteindelijke beloning is niet een reis naar Londen, maar een gezond lichaam en een fit gevoel. De wethouder deed een persoonlijke oproep aan de aanwezigen om hieraan mee te doen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen