Zin in ouder worden!!

Het congres ‘Zin in ouder worden’ van het Amsterdam Center on Aging (ACA) op 31 mei gaat over de uitdagingen die de veroudering van de bevolking met zich meebrengt. Ouderenonderzoekers van VUmc en VU w.o. oud-minister Klink presenteren hun innovatieve visies op het ouder worden. De bekende hersenonderzoeker Swaab praat over de nieuwste inzichten over het vertragen van de ziekte van Alzheimer.Naast de wetenschappelijke vorderingen rond ouderenonderzoek is er ook veel aandacht voor de gevolgen voor de praktijk. De beroemde jazzmusicus Hans Dulfer verzorgt de muzikale afsluiting.

Het congres ‘Zin in ouder worden’ geeft een positieve blik op het ouder worden, met een keur aan gerenommeerde onderzoekers die hun visies op het thema presenteren. In de ochtend van dit symposium is er aandacht van en voor ouderenonderzoekers en professionals in de ouderenzorg. De middag heeft een bredere invalshoek en is bedoeld voor iedereen die ouder wordt, zorg draagt voor ouderen in de privé- en/of werksfeer of onderzoek doet naar ouderen.

Het Amsterdam Center on Aging (ACA) verenigt ouderenonderzoekers van VU medisch centrum (VUmc) en de Vrije Universiteit (VU). ACA stelt zich ten doel excellent multidisciplinair ouderenonderzoek binnen VUmc en VU te bevorderen en ervoor te zorgen dat een breed publiek gebruik kan maken van de wetenschappelijke bevindingen van het ouderenonderzoek van VUmc en de VU. Eén van de activiteiten van ACA is dit ACA congres, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd. Voor het volledige programma en aanmelding: www.vumc.nl/aca
Bron: VU

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen