EK-voetbal 2012: een verhoogd risico op mazelen

Array

De GGD Hart voor Brabant adviseert voetbalfans die komende zomer naar het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in Polen en Oekraïne gaan om zich te laten vaccineren tegen de mazelen. In het westen van Oekraïne tegen de Poolse grens heerst namelijk een mazelenepidemie.

Iedereen die de mazelen heeft gehad of ertegen is gevaccineerd, heeft geen nieuwe vaccinatie nodig. De GGD en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering raden bezoekers aan het EK aan om zich ook te laten vaccineren tegen difterie-tetanus en polio (DTP) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Deze ziekten kunnen namelijk uitbreken bij evenementen waar veel mensen samenkomen. Deze vaccinaties moeten bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek gehaald worden, maar ook last-minute heeft het nog zin.

Hondsdolheid Een belangrijk advies aan de supporters is verder om uit te kijken voor honden en katten. In Polen en Oekraïne komt hondsdolheid voor; een hondenbeet of een uithaal van een kat kan vervelende gevolgen hebben.

Afspraak maken De GGD kan u uitstekend adviseren over te nemen voorzorgsmaatregelen. Maak een afspraak op het reizigersspreekuur via www.ggdreizigerszorg.nl of bel  0900-8222467       (10 ct/min). Bezoekers aan het reizigersspreekuur die naar het EK gaan, ontvangen de komende weken een leuke Oranje-attentie.

bron: Cuijck

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen