Maria-concert in de kapel

Array

Op zondagmiddag 20 mei vindt het negende concert plaats in de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. De meimaand is in ’s-Hertogenbosch bij uitstek Mariamaand. Daarom staat dit keer Maria centraal, de moeder van God.Het Helvoirts Kamerkoor brengt onder leiding van dirigent Norbert Maria-liederen ten gehore met intermezzo’s op het orgel. Het concert maakt deel uit van een  reeks van kamermuziek- en orgelconcerten die elke derde zondagmiddag van de maand vanaf 15.00 uur worden georganiseerd in de kapel in samenwerking met de Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Het Helvoirts kamerkoor bestaat sinds 1952 en telt 24 leden uit Helvoirt en directe omgeving. Het koor staat sedert 1995 onder leiding van Norbert Bartelsman. Op het repertoire staat voornamelijk polyfone muziek uit Renaissance en Barok, maar er is ook plaats voor muziek uit de Romantiek en uit de 20-ste eeuw. Het koor geeft twee à drie concerten per jaar in Helvoirt en omliggende gemeenten als Haaren, Esch, Vught en Udenhout. Voor het concert in de kapel is een selectie gemaakt van Maria-liederen uit het repertoire van de afgelopen jaren. Zo wordt het Alma redemptoris Mater van Francisco Guerrero (1528-1599)gezongen en het Ave Maria van Tomàs Luis de Victoria (c.1548-1611).

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun  ervaringen met behulp van  muziek. De concerten zijn toegankelijk voor patienten en hun bezoekers maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via www. jbz.nl/concerten Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch
De Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag  een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te ’s-Hertogenbosch.

Programma koor-/orgelconcert Helvoirts Kamerkoor met Maria liederen

1Alma redemptoris MaterFrancisco Guerrero (1528-1599)
2MagnificatChristobal de Morales (1500-1553)
3Ave MariaTomàs Luis de Victoria (c.1548-1611)
4Aus tiefer NotFelix Mendelssohn (1809-1847)
Intermezzo

orgel

Mein junges Leben hat ein End’Jan Pieterszoon Sweelinck (15621621)
5EveningSir Arthur Sullivan (1842-1900)
6Drei Volkslieder:F. Mendelssohn (1809-1847)
     – Entflieh’ mit mir
     – Es fiel ein Reif
     – Auf ihrem Grab
7The sun the seasonOrlando Gibbons (1583-1625)
8Ave verumWilliam Byrd (1543-1623)
9Adieu, sweet AmaryllisJohn Wilbye  (1574-1638)
10Notre PèreMaurice Duruflé (1902-1986)

 

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Celia Noordegraaf, cluster Marketing & Communicatie, tel.             (073) 553 8439      , e-mail: [email protected]

 

 

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen