nascholing KNO: duizeligheid, diagnose en behandeling door de huisarts

Array

VUmc biedt huisartsen om de twee maanden in de avond nascholing aan (accreditatie 2 punten). Deze nascholing wordt iedere keer vanuit een ander specialisme georganiseerd in samenwerking met een huisarts uit de regio. De focus van deze bijeenkomsten ligt op praktische vaardigheden, uitwisseling van kennis en ervaringen en de samenwerking tussen huisarts en specialist.

Zeer geachte collega,
Graag nodigen wij u uit voor de nascholing ‘duizeligheid, diagnose en behandeling door de huisarts’ georganiseerd door de afdeling KNO van VUmc op 19 juni 2012.

In deze nascholing besteden wij aandacht aan duizeligheid, zoals deze zich presenteert in de huisartspraktijk. Duizeligheid kan vaak goed beoordeeld en behandeld worden door de huisarts. Medicatie is daarbij meestal niet zinvol. Tijdens deze bijeenkomst wordt de huisarts methoden (zoals oefeningen) aangereikt waarmee de meeste patienten goed geholpen kunnen worden. Daarnaast komt aan bod in welke gevallen u wél moet verwijzen naar de specialist. Om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen, bieden wij u graag de gelegenheid om casuïstiek uit uw praktijk in te brengen en vragen voor te leggen.

Programma:
17.30 – 18.00 uur Ontvangst met soep en broodjes
18.00 – 19.00 uur Casuïstiek en diagnose
19.00 – 19.10 uur Korte pauze
19.10 – 20.10 uur Casuïstiek en behandeling

Voor deze avond is accreditatie aangevraagd voor 2 uur.

Indien u aan deze nascholing wilt deelnemen, verzoeken wij u vriendelijk het online inschrijfformulier in te vullen en deze uiterlijk 1 juni a.s. te retourneren. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected] (contactpersoon Marije Poortvliet). Vergeet daarbij niet uw BIG-registratienummer te vermelden.

Onderaan deze pagina kunt u het programma met alle informatie over deze nascholing downloaden.

Wij hopen u van harte te mogen begroeten op 19 juni aanstaande!

Met vriendelijke groet,

Rico Rinkel, KNO-arts
Jos Smits, huisarts

Datum : 19 juni 2012
Tijd : 17:30 tot 20:10
Locatie : zaal de Waver, VUmc ziekenhuisgebouw, de Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam
Kosten : geen
Contactpersoon : Marije Poortvliet
Telefoon :             020-444 3444
Website : www.vumc.nl/verwijzers
Bijzonderheden : U kunt zich voor deze nascholing inschrijven via het online inschrijfformulier, per e-mail [email protected] of telefoon             020-444 3444      . Wij ontvangen u aanmelding bij voorkeur uiterlijk 1 juni a.s. Vergeet niet uw BIG-registratienummer te vermelden.

downloads

* Nascholing flyer KNO 19 juni 2012 (PDF bestand – 252. kilobytes)

bron: VUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen