Tips om beroerte te voorkomen, Europese Dag van de Beroerte

Array

Weten wat u eraan kunt bijdragen om een beroerte te voorkomen? Op de Europese Dag van de Beroerte, dinsdag 8 mei , zullen artsen en verpleegkundigen van Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest, Sophia Revalidatie en Careyn nuttige tips geven. Het thema van de CVA-preventiedag 2012 is: Voorkom en Herken

Gezondheidstesten
Op 8 mei staat er vanaf 10.00 uur een speciale marktkraam in winkelcentrum ‘De Hoven’ in Delft. U kunt hier uw bloeddruk laten meten, cholesterol laten prikken en uw bloedsuiker laten meten door verpleegkundigen van Careyn. Vanzelfsprekend zal het niet ontbreken aan gezonde hapjes, die zo belangrijk zijn om het risico op een beroerte te verminderen. U kunt ook fitnessen, want beweging heeft eveneens een positief effect.

Om 12.00 uur stappen de medewerkers van de zorginstellingen op de fiets om informatiepakketten over beroertepreventie langs te brengen. Zij zullen de pakketten brengen bij: Sophia Revalidatie, Medisch Centrum Delft, Gezondheidscentrum Tanthof in Delft en Careyn Gezondheidscentrum Den Hoorn.

De zorgorganisaties Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest, Sophia Revalidatie en Careyn vormen samen de CVA-keten waarin ze nauw samenwerken om de zorg rondom CVA-patienten en hun naasten zo goed mogelijk te organiseren. Veel Europese landen organiseren voor 8 mei of de dagen eromheen activiteiten om aandacht te vragen voor preventie van CVA, ofwel een beroerte.

Sponsoren
De activiteiten worden mogelijk gemaakt door diverse partijen. Zo stelt Paul Karlas fietsen uit Delft 10 leenfietsen beschikbaar voor de fietstocht, KepCom Creatieve Communicatie en de Copie sjop Delft zorgen voor de posters en flyers. Piet van Diemen kaasboer en DeliXL maken de gezonde hapjes mogelijk, Groenteleverancier Fijn & Middendorp uit Nootdorp zorgt voor de gezonde groente- en fruitsnack. Vitaal thuiszorgwinkel zorgt voor een vrachtwagen om alle spullen te vervoeren. DSW zorgverzekering heeft geld beschikbaar gesteld voor de cholesterol metingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen